7. místo: Guláš – V tradičním guláši nesmí chybět vydatné dušené maso podávané s tmavě červenou omáčkou, která je silně ochucená paprikou. Tento pokrm maďarského původu se stal jedním z nejběžnějších nejen v Česku, ale i na Slovensku.
Obě země si vytvořily svou jedinečnou verzi, která se od originálu mírně liší. Obvykle se skládá z hovězího či vepřového masa nebo zvěřiny, která se opeče a dusí spolu s cibulí několik hodin.
Zdroj: Wikimedia/Pastorius/volně k užití
4. místo: Svíčková – Tento tradiční český pokrm se připravuje z hovězího masa, obvykle svíčkové, podávaného ve smetanové zeleninové omáčce z mrkve, celeru a kořene petržele. Koření se tymiánem, bobkovým listem a novým kořením, které mu dodávají výraznou chuť. Recept na svíčkovou se poprvé objevil v roce 1805. Byl silně ovlivněn bavorskou kuchyní a tradičními francouzskými kuchařskými technikami, které do svých receptů zahrnují velké množství másla a smetany.
Zdroj: Wikimedia/Patrik Emil Zolner/ volně k užití