Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Kristýna Dobiášová TASR
5. března 2023 15:00
Čas čtení 0:31

Čínský premiér se vyslovil proti nezávislosti Tchaj-wanu, vyzval k „mírovému sjednocení“

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Čínský premiér se vyslovil proti nezávislosti Tchaj-wanu, vyzval k „mírovému sjednocení“
Zdroj: TASR/AP

Li Kche-čchiang, čínský premiér, v neděli důrazně odmítl nezávislost Tchaj-wanu. Vyzval k uznávání politiky jedné Číny a sjednocení.

Čínský premiér Li Kche-čchiang se v neděli důrazně postavil proti nezávislosti Tchaj-wanu a vyzval k mírovému sjednocení se samosprávnou demokratickou ostrovní republikou. Čína v posledních měsících v souvislosti s rostoucím napětím v regionu uskutečnila řadu námořních a leteckých cvičení. Informovala o tom TASR prostřednictvím tiskové agentury DPA.

17. října 2022 14:45 Čas čtení 0:28 Čína je podle BIS rostoucí komplexní zpravodajskou hrozbou, uvedla to ve výroční zprávě Čína je podle BIS rostoucí komplexní zpravodajskou hrozbou, uvedla to ve výroční zprávě

„Protože my Číňané na obou stranách Tchajwanské úžiny jsme jedna pokrevní rodina, měli bychom rozvíjet hospodářskou a kulturní výměnu a spolupráci... a zlepšovat systémy a politiky, které přispívají k blahobytu našich tchajwanských krajanů,“ řekl Li při zahájení letošního zasedání čínského parlamentu.

Vyzývá k uplatňování politiky jedné Číny

„Měli bychom podporovat mírový rozvoj vztahů a pokročit v procesu mírového sjednocení Číny,“ řekl dle stanice ABC čínský premiér téměř třem tisícům delegátů Všečínského shromáždění lidových zástupců. Ve svém projevu rovněž vyzval k uplatňování tzv. politiky jedné Číny.

Domů
Sdílet
Diskuse