Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Kuni Nguyenová
16. března 2023 18:00
Čas čtení 0:41

Video: Aktivisté Poslední generace zablokovali dopravu na pražské magistrále

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Video: Aktivisté Poslední generace zablokovali dopravu na pražské magistrále
Zdroj: Wikimedia (Creative Commons)/Bronislav Valenta/volně k užití

Aktivisté bojující za klima opět pochodovali po Praze, tentokrát ve čtvrtek mezi 17. a 18. hodinou.

Aktivisté ze skupiny Poslední generace blokovali dopravu na pražské magistrále. Sešli se okolo 17. hodiny a přes Štvanici pokračovali směrem na Florenc, okolí hlavního nádraží až do centra města k Národnímu muzeu na Václavském náměstí. Jednalo se zatím o pátý pochod této skupiny.

10. března 2023 10:04 Čas čtení 0:51 Aktivisté blokovali dopravu na magistrále. Usilují o snížení rychlosti v Praze Aktivisté blokovali dopravu na magistrále. Usilují o snížení rychlosti v Praze

Organizátoři akce chtějí upozornit na klimatický kolaps a „uchránit před ním i následující generace“. Aktivisté proto požadují snížit rychlost v Praze na 30 kilometrů na hodinu. Snížená rychlost by podle nich mohla napomoci k bezpečnějším cestám i lepšímu vzduchu. Podobná omezení fungují v centrech jiných evropských metropolí, například v Paříži, Madridu nebo Bruselu.

Před veřejným shromážděním policie upozornila místní řidiče na potenciální komplikace v čase dopravní špičky. Týkalo se to Hlávkova mostu přes magistrálu až k Národnímu muzeu. „Prosíme všechny řidiče, aby s tímto dopravním omezením počítali a zmiňovanému úseku se vyhnuli,“ napsali policisté na Twitteru

Pochod byl řádně nahlášen, ostatně jako i předchozí veřejná shromáždění organizovaná skupinou Poslední generace. O minulé akci jsme tě v Refresheru informovali v samostatném článku.

Domů
Sdílet
Diskuse