Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Radim Šlechta
20. dubna 2023 19:37
Čas čtení 0:36

TikTok v Česku ztratil skoro desetinu uživatelů. Co ty, ještě na něm jsi?

Kategorie:
News
Uložit Uložené
TikTok v Česku ztratil skoro desetinu uživatelů. Co ty, ještě na něm jsi?
Zdroj: Pexels

Lidé v Česku odchází z TikToku, primárně se bojí o své soukromí a bezpečnost.

Necelých deset procent lidí přestalo používat aplikaci TikTok. Vyplývá to z nejnovějšího průzkumu agentury NMS Market Research, který se zaměřil na postoje Čechů k aplikaci TikTok.

Aplikaci TikTok přestalo v České republice používat 10 % lidí. Ve věkové skupině mezi osmnácti a čtyřiadvaceti lety jej smazalo dokonce 17 % někdejších uživatelů*uživatelek. Vyplývá to z dat agentury NMS Market Research. 

20. dubna 2023 19:10 Čas čtení 0:43 BuzzFeed News končí. Legendární server propouští zaměstnance BuzzFeed News končí. Legendární server propouští zaměstnance

Podle průzkumu, kterého se v průběhu dubna zúčastnilo 1 308 respondentů, Češi a Češky z TikToku odešli, protože se obávají o své soukromí a bezpečnost (42 %), 38 % z nich prostě jenom přestal bavit a 18 % se snaží omezit čas, který stráví na mobilním zařízení.

Přestože si ne všichni aplikaci odinstalovali nebo ji přestali používat, obavy o své soukromí a o data, která aplikace sbírá, má 53 % zúčastněných. Zpracování dat se obává dokonce 73 % mladých lidí. TikTok v současnosti podle průzkumu používá 43 % lidí mezi 18 a 24 lety a pětina lidí mezi 25 a 34 lety.

Anketa:
Zůstáváš na TikToku i po bezpečnostním varování? 
Jasně, vůbec mě to netrápí. 
Ne, vymazal*a jsem TikTok z telefonu. 
Zůstávám, ale stále nevím... 
Jasně, vůbec mě to netrápí. 
33 %
Ne, vymazal*a jsem TikTok z telefonu. 
33 %
Zůstávám, ale stále nevím... 
33 %
Domů
Sdílet
Diskuse