Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Kateřina Viková ČTK
10. května 2023 v 11:17
Čas čtení 1:07

Barrandovský most čekají dopravní omezení kvůli opravám. Kdy a kde?

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Barrandovský most čekají dopravní omezení kvůli opravám. Kdy a kde?
Zdroj: ČTK/Šimánek Vít

V sobotu 13. května začnou silničáři na pražském Barrandovském mostě vyznačovat dopravní omezení. Opravy začnou v pondělí 15. května a potrvají do 14. srpna. Práce budou probíhat na levé straně mostu ve směru do Braníku a na rampě z ulice K Barrandovu.

Silničáři začnou na Barrandovském mostě vyznačovat dopravní omezení v sobotu 13. května a od pondělí 15. května se začne s opravami. Omezení na levé straně mostu ve směru do Braníku a na barrandovské rampě z ulice K Barrandovu potrvá do 14. srpna. ČTK to oznámili náměstek primátora Zdeněk Hřib (Piráti) a ředitel Technické správy komunikací (TSK) Jozef Synčák.

 
„Značení začne od soboty. Nějaké omezení už to znamenat bude, protože když se tam značky dávají, tak je potřeba dbát na bezpečnost lidí, kteří je tam dávají. To znamená, že je nutné počítat s tím, že k nějakému omezování provozu dojde už tento víkend. Jedná se ale o víkend, takže provoz bude nižší. Zároveň bych všechny řidiče rád požádal o ohleduplnost,“ řekl Hřib.

4. července 2023 v 12:00 Čas čtení 4:43 Do práce ve státní svátek? S právníky vysvětlujeme, na co všechno máš nárok (Otázky a odpovědi) Do práce ve státní svátek? S právníky vysvětlujeme, na co všechno máš nárok (Otázky a odpovědi)

Na opravě se pracuje již od loňska

Letošní práce na rekonstrukci soumostí z 80. let začaly již v prvním čtvrtletí. Od té doby silničáři opravují ty části, které nevyžadují omezení provozu. Přebudováván je sjezd na Modřanskou ulici.

Stejně jako loni bude během oprav na kraji mostu přichystána odtahová služba. „Bude pro všechny zadarmo,“ řekl Synčák. Při loňských opravách jeden z řidičů trval na odtahu zprostředkovaném svou pojišťovnou a zablokoval tak provoz.

V pondělí začnou dělníci frézovat povrch vozovky, demolovat římsy a zábradlí. „Budeme se, pokud to půjde, co nejrychleji dostávat k nosné konstrukci, abychom mohli položit vyrovnávací beton,“ řekl náměstek ředitele TSK Josef Richter.

Nejvytíženější most v Praze se ještě nikdy neopravoval

Rekonstrukce Barrandovského mostu začala loni na jižní polovině jižní části. Práce jsou rozložené do několika let a mají trvat vždy jen část roku. Celkově vyjdou na 594,5 milionu korun. Soumostí z roku 1983 tvořené severní a jižní částí, které je nejvytíženější komunikací v Praze, se dosud nikdy neopravovalo.

Domů
Sdílet
Diskuse