Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Kateřina Viková
28. května 2023 14:13
Čas čtení 0:49

Předpověď počasí: V Česku bude až 28 °C, platí výstraha před požáry. Na co si dát pozor?

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Předpověď počasí: V Česku bude až 28 °C, platí výstraha před požáry. Na co si dát pozor?
Zdroj: Unsplash/Lisa van Vliet/volně k užití

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) vydal v neděli s předpovědí počasí na další týden i varovnou výstrahu před výskytem požárů. Podívej se, jestli platí i ve tvém kraji.

Český hydrometeorologický ústav dnes vydal varování před nebezpečím vzniku požárů. To hrozí vzhledem k velmi suché půdě a očekávanému slunečnému počasí beze srážek v následujících dnech.

28. května 2023 11:33 Čas čtení 0:41 V Mostě ubodali malé dítě. Zemřelo při hádce dvou mužů V Mostě ubodali malé dítě. Zemřelo při hádce dvou mužů

Ústav doporučuje nerozdělávat oheň v přírodě, zejména v lesích, nevypalovat trávu, rozhodně neodhazovat cigaretové nedopalky na zem, nepoužívat přenosné vařiče a jiné zdroje otevřeného ohně. Také by každý měl dbát na úsporné hospodaření s vodou.

Výstraha platí v Čechách kromě celého Jihočeského a částečně i Libereckého, Královéhradeckého a Pardubického kraje.

výstraha, požár, mapa
Zdroj: Český hydrometeorologický ústav

Předpověď počasí na příští týden

Poslední částečně květnový týden zahájí sluníčko. Bude jasno až polojasno, déšť se ojediněle vyskytne jen na jihovýchodě republiky. Na severu se odpoledne může obloha zatáhnout. Teploty přes den dosáhnou 25 °C. 


V úterý očekávej polojasno až oblačno, odpoledne a večer bude oblačnost ubývat. Denní teploty se budou pohybovat mezi 20 a 24 °C. Stejné teploty hlásá předpověď i na středu, obloha bude jasná či skoro jasná. 

15. května 2023 8:30 Čas čtení 0:12 Kvíz: Pamatuješ si české večerníčky? Kvíz: Pamatuješ si české večerníčky?

Sluníčka se dočkáme i ve čtvrtek, bude opět jasno nebo skoro jasno a denní teploty se vyšplhají až na tropických 27 °C. 


Od pátku do neděle bude počasí stejné jako ve zbytku týdne, většinou jasno až polojasno, v neděli může být i oblačno s přeháňkami, ojediněle i bouřkami. Nejvyšší denní teploty 24 až 28 °C, postupně 22 až 26 °C.

Domů
Sdílet
Diskuse