Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Veronika Dlesková
16. června 2023 14:05
Čas čtení 0:38

Zemřel herec Dušan Matouš. Diváci si ho oblíbili v seriálech Ulice, Modrý kód nebo Chlapci a chlapi

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Zemřel herec Dušan Matouš. Diváci si ho oblíbili v seriálech Ulice, Modrý kód nebo Chlapci a chlapi
Zdroj: Facebook/Docela velké divadlo

Moderátor, redaktor, tiskový mluvčí a především herec Dušan Matouš zemřel minulý týden ve věku 60 let. Smutnou zprávu oznámili jeho kolegové v pátek.

Dušan Matouš působil v mosteckém a litvínovském divadle a zahrál si v seriálech Ulice, Chlapci a chlapi, Krejzovi, Modrý kód či Slunečná. Pracoval také jako moderátor, redaktor a tiskový mluvčí. „Odešla velká osobnost. Miloval divadlo, motosport a hudbu. Vládl slovem i písmem,“ napsalo na Facebooku vedení Statutárního města Most, pro které Matouš připravoval zprávy a reportáže. Herec stál mimo jiné u zrodu Rádia Most. 

Matouš dlouhodobě spolupracoval s Městským divadlem Most a od roku 2017 vystupoval na prknech Docela velkého divadla v Litvínově. „Na naší scéně vytvořil několik krásných rolí a mladým hercům pomáhal s jevištní řečí. Chybíš nám, Dušane. Pozdravuj v hereckém nebi,“ uvedlo divadlo na svých facebookových stránkách

Matouš se herectví věnoval od útlého dětství. V pěti letech si zahrál ve filmu Všichni dobří rodáci režiséra Vojtěcha Jasného. V poslední době se objevoval především v současných seriálových produkcích. Kromě hraní a psaní se věnoval i hudbě. Účinkoval v několika muzikálech a působil v kapele Dlouhej flám jako zpěvák a kytarista. 

Domů
Sdílet
Diskuse