Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tereza Patočková
4. července 2023 15:22
Čas čtení 0:37

Praha: Muž s hady na kolečkách prchal před policií

Kategorie:
Zajímavosti
Uložit Uložené
Praha: Muž s hady na kolečkách prchal před policií
Zdroj: Unsplash/David Clode/volně k užití (ilustrační obrázek)

Policie v Praze zachraňovala hady. V centru Prahy se totiž rozmohly nelegální fotokoutky s exotickými plazy.

Živé hady bez vody však strážníci všem provozovatelům ihned odebrali. Stejný případ jako dnes se už stal také před týdnem. 

3. července 2023 13:00 Čas čtení 4:18 Kde v Praze sportovat zdarma nebo za hubičku? Máme pro tebe sedm skvělých letních tipů Kde v Praze sportovat zdarma nebo za hubičku? Máme pro tebe sedm skvělých letních tipů

„S odstupem několika dnů strážníci opět zachraňovali hady v centru města. I tito plazi skončili v záchranné stanici pro divoká a exotická zvířata. Přestupky bude řešit správní orgán,“ napsala policie na Facebooku. 


Cizinci za peníze nabízeli turistům možnost vyfotit se s jejich hady. V Karlově ulici odebrali strážníci muži krajtu královskou a do Celetné ulice přivolali strážníky ke spolupráci pracovníci magistrátu, aby odebrali 39letému muži krajtu tmavou a hroznýše královského.

26. června 2023 12:00 Čas čtení 0:23 Kvíz: Poznáš známá pražská místa na slepé mapě? Kvíz: Poznáš známá pražská místa na slepé mapě?

„Jakmile dotyčný zjistil, že na místo jedou strážníci, dal se i s bednou na kolečkách, ve které měl hady, na útěk. Hlídka ho našla v Týnské ulici. Ani on nebyl schopný předložit potřebná povolení, navíc s plazy neodborně manipuloval a zvířata byla bez vody. Jeho překotný útěk, kdy běžel, co mu konstrukční vlastnosti podomácku vyrobeného ‚rudlíku‘ dovolily, byl pro zvířata velmi stresující. I tyto plazy strážníci odebrali,“ uvádí policie.

Domů
Sdílet
Diskuse