Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Veronika Dlesková
25. července 2023 12:50
Čas čtení 0:27

Video od operátora varuje rodiče před sdílením fotek svých dětí na internetu. Na co si dát pozor?

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Video od operátora varuje rodiče před sdílením fotek svých dětí na internetu. Na co si dát pozor?
Zdroj: Screenshot/YouTube/Deutsche Telekom

Německý operátor Deutsche Telekom vytvořil video, ve kterém pomocí technologie deepfake varuje rodiče před přílišným sdílením fotek a videí svých dětí na internetu.

Autorstvo videa vytvořilo pomocí technologie deepfake starší verzi holčičky, jejíž data její rodiče sdílí na internetu. Ta svým rodičům vysvětluje rizika, kterými ji svým jednáním vystavují. „Ahoj, mami a tati, podívejte, tohle je mé budoucí já. Není technologie úžasná? Tohle jsou důvody, proč tomu tak vždy není,“ říká na začátku videa. 

Kampaň operátora Deutsche Telekom se jmenuje „Share with care“, tedy „Sdílej s opatrností“. Ve videu jsou rodiče varováni před tím, že jejich dítě se může stát obětí kyberšikany, krádeže identity, nebo dokonce dětské pornografie. 

„Telekom nabízí nejlepší a nejbezpečnější síť. Ale k ní potřebujeme i potřebné znalosti a nástroje k bezpečnému a zodpovědnému zacházení s daty na internetu,“ uvádí šéf Deutsche Telekom Uli Klenke.

Domů
Sdílet
Diskuse