Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Radim Šlechta
4. srpna 2023 v 10:07
Čas čtení 1:21

Počasí o víkendu: Na koupání zapomeň, čeká nás déšť a zima

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Počasí o víkendu: Na koupání zapomeň, čeká nás déšť a zima
Zdroj: Unsplash/Atilla Bingöl/volně k užití

Česko v sobotu a neděli zasáhne studená fronta. Teploty klesnou a většinu víkendu proprší.

Jestli se o víkendu chystáš na koupačku, plavky zase schovej do šuplíku. Na území Česka totiž míří studená fronta a na tropické dny z července budeme muset rychle zapomenout. Čekají nás totiž teploty okolo dvaceti stupňů a přijít mohou jak deště, tak i bouřky. 

Meteorologové také varují před vydatným deštěm, který o víkendu zasáhne Jeseníky, očekávají se srážky s celkovým úhrnem 90 milimetrů za 42 hodin. Současně od Středočeského kraje na východ platí první stupeň povodňové bdělosti.

Hrozí zvýšený odtok vody z krajin, průtoky přes komunikace a jejich zanesení unášeným materiálem. U aut může dojít k aquaplaningu a řidiči a řidičky by měli počítat se sníženou viditelností. Může dojít k podmáčení a sesuvům půdy a snížení stability stromů. Český hydrometeorologický ústav radí omezit pohyb v podmáčených oblastech, nevstupovat do proudící vody a zatopených míst.

V pátek očekává Český hydrometeorologický ústav zataženo až oblačno, ojediněle může přijít déšť nebo přeháňky, večer bude místy pršet. Teploty se vyšplhají na 20 až 24 stupňů, na horách jen na 16. Povane slabý jihozápadní, postupně proměnlivý vítr rychlostí 1–4 metrů za sekundu. 

Přes noc teploty klesnou na 12 stupňů a na většině území očekávají meteorologové déšť nebo přeháňky. Na Moravě a ve Slezsku mohou přijít i bouřky.

V sobotu očekávej zataženo s místy i vydatným deštěm. Teploměry naměří jen 16 až 20 stupňů, při trvalejším dešti ale jenom 13 až 16 stupňů. V noci teploty klesnou na 15 až 11 stupňů.

29. dubna 2024 v 10:27 Čas čtení 0:38 Pozor na požáry. Meteorologové vydali novou výstrahu Pozor na požáry. Meteorologové vydali novou výstrahu

Zataženo bude také v neděli, kdy nás čeká občasný déšť nebo přeháňky, na východě území mohou být i vydatné. Slábnout bude déšť až k večerním hodinám. Teplota se přes den bude pohybovat mezi 17 až 21 stupni, na východě jen okolo 15. Připrav se na mírný západní až severozápadní vítr.

Domů
Sdílet
Diskuse