Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Anna Koucká
22. září 2023 v 11:47
Čas čtení 1:08

Na Táborsku se srazil autobus a osobní vůz. Řidič auta nepřežil, v autobuse se zranily děti

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Na Táborsku se srazil autobus a osobní vůz. Řidič auta nepřežil, v autobuse se zranily děti
Zdroj: Policie ČR

Na Táborsku havaroval autobus, který se srazil s osobním vozidlem. Řidič vozu nehodu nepřežil a dva spolujezdci skončili s těžkým zraněním. V autobuse se lehce zranilo několik dětí.

K nehodě došlo před jednou hodinou odpoledne na křižovatce silnic z Hlinic do Chotovin a z Tábora do Jeníčkovy Lhoty. Řidič Škody Fabia zemřel, jeho dva spolujezdci utrpěli vážná zranění. Důvodem nehody bylo podle předběžných informací od policie nedodržení přednosti z hlavní silnice. 


„V autobuse se lehce zranilo několik dětí,“ doplnil pro iDnes policejní mluvčí Jiří Matzner a dodal, že u nehody zasahují všechny složky integrovaného záchranného systému.

 
Záchranáři vyslali na místo pět pozemních posádek a vrtulníky z Českých Budějovic a Jihlavy. V autobuse bylo celkem 30 cestujících, v osobním voze byli tři. Celkově se zranilo sedm osob.


„Nejzávažnější byl stav řidiče z osobního vozu. Ten v něm zůstal zaklíněný a došlo u něj k selhání vitálních funkcí. Záchranáři zahájili resuscitaci, která trvala čtyřicet minut, ale bohužel se ho nepodařilo zachránit,“ upřesnila mluvčí jihočeských záchranářů Petra Kafková.


Jeden jeho spolujezdec utrpěl těžká poranění hlavy a hrudníku a vrtulník ho transportoval na ARO budějovické nemocnice. Druhého muže s podezřením na těžké poranění břicha transportoval vrtulník na traumacentrum budějovické nemocnice.


„V autobuse cestovalo asi 26 dětí, čtyři z nich utrpěly lehká zranění, s nimiž je sanitky převezly do táborské nemocnice. Ostatní cestující z autobusu byli po vyšetření ponecháni na místě,“ doplnila Kafková.


Další pasažéři bylo evakuováni autobusem z Českých Budějovic. Silnice byla několik hodin zavřená, nyní už je znovu průjezdná.


Jde ale už o čtvrtou oběť dopravních nehod na jihočeských silnicích od začátku září. V tomto roce zatím v kraji zemřelo na následky zranění při haváriích 36 lidí.

Domů
Sdílet
Diskuse