Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
24. září 2023 12:56
Čas čtení 0:52

VIDEO: Na Floridě našli čtyřmetrového aligátora s lidskými ostatky v tlamě

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
VIDEO: Na Floridě našli čtyřmetrového aligátora s lidskými ostatky v tlamě
Zdroj: Unsplash/Thomas Couillard/volně k užití (ilustrační fotografie)

Zvíře se našlo v kanále ve městě Largo na Floridě.

Tamní úřady uvedly, že aligátoří samec měřil třináct stop, v přepočtu tedy bezmála čtyři metry. Po vytažení z vody byl prý humánně usmrcen. Potápěčský tým následně vytáhl z vody i lidské ostatky. Zatím však není jasné, komu patří. Informuje o tom The Guardian.

Smrtelné útoky aligátorů jsou vzácné

Vyšetřovatelé zatím nepotvrdili ani to, zda aligátor člověka skutečně usmrtil, nebo zda zemřel dříve. Totožnost zemřelého a další detaily by měla osvětlit právě probíhající pitva.

Útoky aligátorů se smrtelnými následky jsou vzácné. Podle internetové encyklopedie AZ Animals je ve Spojených státech každoročně zaznamenáno v průměru asi šest smrtelných útoků aligátorů. Na Floridě žije více než jeden milion těchto zvířat. Za posledních deset let zde každý rok došlo v průměru k asi osmi nevyprovokovaným kousnutím aligátorem, která si vyžádala lékařské ošetření.

Na přítomnost zvířete s lidskými ostatky v tlamě upozornil v pátek muž jménem Jamarcus Bullard. Po aligátorovi nejprve hodil kámen, aby se ujistil, zda jde skutečně o tohoto predátora. Bullard aligátora natočil a materiál poskytl úřadům. 

Domů
Sdílet
Diskuse