Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
TASR
7. října 2023 9:07
Čas čtení 0:41

Teroristé z hnutí Hamás útočí na Izrael. Vypálili pět tisíc raket

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Teroristé z hnutí Hamás útočí na Izrael. Vypálili pět tisíc raket
Zdroj: Ahmed Hasaballah/Getty Images

Jeruzalém reaguje na útok teroristů.

Vůdce islamistického hnutí Hamás oznámil, že tato ozbrojená skupina zahájila novou vojenskou operaci proti Izraeli. V Jeruzalémě se rozezněly sirény oznamující letecký poplach. TASR převzala zprávu v sobotu z agentur AP a AFP.

Vůdce Muhammad Dajf uvedl, že v sobotu brzy ráno bylo směrem na izraelské území vypáleno 5 000 raket. Jedná se podle jeho slov o začátek operace „Operation Al-Aqsa Storm“.


Izraelské obranné síly (IDF) hlásily, že na území Izraele proniklo z Pásma Gazy několik ozbrojených Palestinců. „Obyvatelé v oblasti kolem Pásma Gazy byli požádáni, aby zůstali ve svých domovech,“ uvedli IDF na sociální síti X.


Očití svědci podle AFP hlásili střelbu v ulicích. To, jak se útočníkům z Pásma Gazy podařilo překročit přísně střežené hranice, nebylo bezprostředně známo. Izraelská armáda v Jeruzalémě aktivovala sirény varující před leteckými útoky a uvedla, že útočí na cíle v Pásmu Gazy.


Izraelská záchranná služba Magen David Adom oznámila, že na jihu země přišla o život jedna žena po přímém zásahu a dalších 15 osob utrpělo zranění. Agentura DPA informuje, že raketový útok zasáhl dům v Tel Avivu.

Domů
Sdílet
Diskuse