Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vincenc Novák
11. října 2023 9:15
Čas čtení 0:49

Předpověď: Do kdy vydrží teplé počasí? Víme, kdy přijde sníh

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Předpověď: Do kdy vydrží teplé počasí? Víme, kdy přijde sníh
Zdroj: Unsplash/Atilla Bingöl/volně k užití

Prodloužené léto se chýlí ke konci. Neobvykle vysoké teploty s námi vydrží do soboty, v neděli přijde razantní ochlazení.

Ve středu bude většinou polojasno, zpočátku se může ojediněle objevit i mrholení. Nejvyšší teploty se budou pohybovat mezi 21 a 25 stupni, při déletrvající nízké oblačnosti okolo 18 stupňů. Zejména v západní polovině Čech a ve Slezsku bude místy vát mírný jihozápadní až jižní vítr o síle 3 až 7 m/s, v nárazech kolem 15 m/s.

Čtvrtek přinese polojasnou až oblačnou oblohu, místy mlhy nebo nízkou oblačnost. Od západu se bude postupně zatahovat, odpoledne a večer se místy očekává déšť nebo přeháňky. Nejvyšší denní teploty dosáhnou 18 až 23 stupňů. 

4. října 2023 11:06 Čas čtení 0:46 El Niño změní zimu v Česku. Rozlučte se se sněhem na Vánoce El Niño změní zimu v Česku. Rozlučte se se sněhem na Vánoce

Deštivé počasí s námi vydrží i v pátek. Obloha bude zatažená až oblačná, zejména na severu ojediněle s deštěm, během dne se počítá s postupným ubýváním oblačnosti. Nejvyšší denní teploty meteorologové očekávají mezi 21 až 25 stupni.

Sobotní obloha bude jasná až polojasná, místy se mohou vyskytnout mlhy nebo nízká oblačnost. Během dne bude oblačnost od severozápadu přibývat. Ojediněle se mohou objevit i bouřky. Nejvyšší denní teploty budou mezi 20 až 24 stupni, na západě a severu kolem 19 stupňů. 

Období teplých dní ukončí neděle, kdy nejvyšší denní teploty klesnou na 13 až 9 stupňů, na jižní Moravě na 15 stupňů. Oblačnost bude proměnlivá, na většině území s přeháňkami, které budou nad 800 metrů i sněhové.

Domů
Sdílet
Diskuse