Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Lucie Kotvalová
23. října 2023 v 18:01
Čas čtení 0:37

VIDEO: Policisté šlapali na hlavu opilému muži. Jednomu z nich teď hrozí až 10 let vězení

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
VIDEO: Policisté šlapali na hlavu opilému muži. Jednomu z nich teď hrozí až 10 let vězení
Zdroj: Policie ČR (ilustrační foto)

Přerovští kriminalisté obvinili muže ze zvlášť závažného zločinu zneužití pravomoci úřední osoby.

V únoru se na sítích objevilo video, na kterém strážníci městské policie na náměstí v Lipníku nad Bečvou šlapali opilému muži na hlavu a kopali do něj. Přerovští kriminalisté teď jednoho z nich obvinili. Informuje o tom Police ČR na sociální síti X.

60letý muž byl obviněn ze „zvlášť závažného zločinu zneužití pravomoci úřední osoby“. Hrozí mu až 10 let vězení, jak uvádí Policie ČR ve svém tweetu.

Zhruba půlminutový videozáznam, jak jsme informovali již v únoru, zachycuje muže ležícího na zemi, nad kterým stojí dva strážníci městské policie. Jeden stál muži na hlavě, druhý ho kopal, přičemž kopance ze strany strážců byly doprovázené vulgarismy a ponižováním muže. „Nezkoušej to na nás, vole, co si myslíš? Lež, vole, ani se nehni!“ znělo z videonahrávky.

Šéf lipnické městské policie v únoru uvedl, že bitý muž byl během incidentu opilý. Po agresivním zásahu strážníků nakonec zraněný nebyl, což tehdy prokázala záchranka.

Domů
Sdílet
Diskuse