Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Karolína Fejtová
29. října 2023 14:46
Čas čtení 0:51

Předpověď počasí: Příští týden bude až 20 °C, přijde ale i vítr s nárazy kolem 70 km/h

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Předpověď počasí: Příští týden bude až 20 °C, přijde ale i vítr s nárazy kolem 70 km/h
Zdroj: REFRESHER/Adéla Ježková

Říjen je pomalu u konce a čeká nás listopad. Podzimní počasí by v tomto období mělo být ve své plné síle. Typického deště se ale v příštím týdnu dočkáme pouze v pátek, ostatní dny budou místy připomínat až jaro.

Český hydrometeorologický úřad zveřejnil předpověď počasí na příští týden. Nejteplejším dnem bude pondělí, dočkáme se až jarních teplot, které dosáhnou na 20 stupňů. V úterý teploty klesnou průměrně ke 12 stupňům a nastaví trend celého týdne.

První listopadové dny budou, zdá se, ideální na procházky. Teploty se ve svých nejvyšších hodnotách budou pohybovat mezi 12 až 14 stupni, místy rtuť vystoupá i výše. Ve většině případech bude polojasno, místy se objeví i déšť. Výjimkou je pátek, kdy bude na většině území Česka pršet.

Předpověď počasí od neděle 29. října do neděle 5. listopadu.
Předpověď počasí od neděle 29. října do neděle 5. listopadu. Zdroj: Český hydrometeorologický ústav

Pozor na vítr

Příští týden se můžeme těšit na teplá rána. Úterní ranní teploty budou dosahovat průměrně 11 stupňů. Ostatní dny naměříme při rozbřesku mezi pěti až sedmi stupni a ve čtvrtek nás na některých místech čeká ranní mlha. Odpoledne se dočkáme až 17 °C.

V pátek ráno se však probudíme do nejméně devíti stupňů. Během dne můžeme očekávat 9 až 13 °C, na východě až 16 °C. Během většiny týdne se však dostaví i vítr s nárazy 55 až 70 km/h, na horách až kolem 90 km/h.

3. května 2024 16:55 Čas čtení 1:36 Česká Wikipedie slaví narozeniny, je 28. nejobsáhlejší na světě. Co dalšího o ní (ne)víš? Česká Wikipedie slaví narozeniny, je 28. nejobsáhlejší na světě. Co dalšího o ní (ne)víš?

O víkendu očekávají meteorologové oblačno až polojasno, místy přeháňky, přechodně až zataženo. Srážky budou na většině území. Nejnižší noční teploty se budou v sobotu pohybovat mezi 6 až 1 °C, v dalších dnech mezi 9 až 4 °C. Přes den pak bude 9 až 14 °C.

Domů
Sdílet
Diskuse