Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ondřej Mrázek
3. listopadu 2023 12:14
Čas čtení 1:23

„Je to tu šílené, jsem ráda, že to skončilo.“ Vondroušová i další tenistky si stěžují na turnaj v Cancúnu. Co jim vadí?

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
„Je to tu šílené, jsem ráda, že to skončilo.“ Vondroušová i další tenistky si stěžují na turnaj v Cancúnu. Co jim vadí?
Zdroj: TASR/Martin Baumann

Vedení ženské tenisové asociace WTA konečně reagovalo na stížnosti hráček. Turnaj v Cancúnu je od začátku terčem kritiky.

Bojují, ale trpí. Tak by se dala popsat současná nálada tenistek na závěrečném podniku sezony v Cancúnu, který se stal terčem kritiky ještě předtím, než vypukl. Domácí hvězda a zároveň světová šestka Markéta Vondroušová (24) po druhé prohře ve skupině s Tunisankou Ons Džabúr (29) v rozhovoru pro Radiožurnál Sport nijak neskrývala svoji frustraci.

Markéta Vondroušová.
Markéta Vondroušová. Zdroj: Jack Thomas/Getty Images

„Je to nepříjemné tady hrát. Na mou hru to podle mě není vůbec. Celkově je to tu šílené. Dělám, co mohu, ale bohužel to tady úplně nejde,“ prohlásila Vondroušová. „Ten kurt je fakt šílený a vítr byl také. Jsem ráda, že to skončilo a mohu už jít pryč,“ dodala letošní vítězka Wimbledonu. V kritice však není sama.

Kritika je skutečně hlasitá

Na špatný povrch a mizernou organizaci upozornily například i světová jednička z Běloruska Aryna Sabalenka (25) a dvojka z Polska Iga Świątek (22). „S některými věcmi nejsme spokojené,“ prohlásila druhá zmíněná poté, co ve středu porazila 6:0 a 7:5 Američanku Cori „Coco“ Gauff a vyhrála i druhý duel ve skupině.

Podle Świątek jsou hráčky ve své kritice WTA jednotné. Více povinných turnajů, zejména takových, kde podmínky pro hraní nejsou ideální, si nepřeje prakticky žádná z nich. „Skoro všem je jasné, že když budeme mít víc povinných turnajů, tak to není dobře. Proto opravdu chceme být slyšet a zasadit se o změnu,“ přidala bývalá světová jednička z Polska.

Vedení Ženské tenisové asociace reaguje

Šéf WTA Steve Simon kupodivu souhlasí. Ženská tenisová asociace už se dokonce začala stížnostmi zabývat a tenistky o tom v dopise podle agentury AP informovala. V něm mimo jiné stojí, že má WTA na řadu věcí stejný pohled jako hráčky a na zlepšeních se již pracuje.

3. listopadu 2023 8:00 Čas čtení 0:27 KVÍZ: Vyznáš se v českém tenisu? KVÍZ: Vyznáš se v českém tenisu?

Vzniklo tak několik nových pracovních skupin složených ze členů vedení i zástupců hráček, mezi jejichž prvními úkoly bude i prověřit zejména skladbu kalendáře a taky kvalitu služeb a zázemí na jednotlivých turnajích. Závěry prvotních analýz by měly být známy už v polovině listopadu.

Domů
Sdílet
Diskuse