Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Radim Šlechta
4. prosince 2023 15:36
Čas čtení 0:42

Velká česká banka přichází s novou platební metodou. Dotkne se to hlavně tvojí hotovosti

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Velká česká banka přichází s novou platební metodou. Dotkne se to hlavně tvojí hotovosti
Zdroj: AirBank/propagační materiál

Nový systém od AirBank by měl vyřešit nemožnost platit kartou na některých místech.

Celkem 60 procent Čechů a Češek chtělo zaplatit kartou, ale provozovna požadovala hotovost. Část lidí si zvykla, jiné to otravuje. Peníze s sebou přitom fyzicky nenosí 22 procent lidí a jen každý desátý u sebe nosí přes 1000 korun. AirBank přichází s novým systémem Cvak, který by mohl pomoci platbu kartou zásadně rozšířit.

„Lidé chtějí mít možnost zvolit si sami způsob placení, a ne všude tuto možnost mají. Proto chceme obchodníkům nabídnout jednoduché a cenově atraktivní platební řešení, které jejich platícím zákazníkům zvýší komfort a ve výsledku bude mít i pozitivní dopady na jejich tržby,“ říká Jiří Suchý, ředitel divize Produkty a inovace v Air Bank. Cílem nové služby je najít na mapě prázdná místa a rozšířit možnost platit na nich kartou.

K používání služby Cvak nebude potřeba mít účet u AirBank, bude pouze nutné mít platební kartu a mobilní telefon. Banka zároveň uvádí, že nepřichází s novým mechanismem, ale spíše staví na existující infrastruktuře. Cvak bude podporovat klienty všech bank.

V současnosti probíhá pilotní provoz u několika vybraných obchodníků. Lidé, kteří mají zájem, se mohou registrovat na stránkách Cvak.cz.

Domů
Sdílet
Diskuse