Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Anna Vondráková
20. prosince 2023 14:12
Čas čtení 1:01

Opavský basketbal hlásí hvězdnou posilu. Za tým nastoupí slavný český herec

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Opavský basketbal hlásí hvězdnou posilu. Za tým nastoupí slavný český herec
Zdroj: Profimedia

Tohle není silvestrovský žertík. Do utkání proti Písku nastoupí mezi hráči Opavy i filmový a divadelní herec Ivan Trojan.

„Basketbal je mým sportem, znamená pro mě více než fotbal. Čouda se toho chytil, rukavici zvedl a 30. prosince za Opavu nastoupím,“ uvedl Ivan Trojan. Trenér opavského basketbalového týmu Petr Czudek také dodal, že se herec zúčastní zápasu naplno.

Poctivá příprava

„Není to tak, že bude rozskok, Ivan chytne balon, zamává a odejde. Naše nová posila se k týmu připojí čtyři dny před utkáním. Na palubovce se objeví během zápasu hned několikrát,“ popsal.

18. srpna 2023 8:30 Čas čtení 0:17 KVÍZ: Stalker v Samotářích, anděl Petronel, četník Jarý. Jak dobře znáš role českého herce Ivana Trojana? KVÍZ: Stalker v Samotářích, anděl Petronel, četník Jarý. Jak dobře znáš role českého herce Ivana Trojana?

Ivan Trojan zápas a přípravu na něj rozhodně nepodceňuje. V Praze trénuje individuálně, a když mu to jeho nabitý program umožní, dojíždí na tréninky do Opavy. Upravil prý dokonce i životosprávu. „V mém věku si už tělo hůře zvyká. Snažím se dělat vše tak, aby to nebyla ostuda, ale lidi z toho měli co největší zážitek,“ podotkl.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený BK Opava (@bkopava)

 

Předtím, než se naplno začal věnovat herectví, byl basketbal hercovou vášní. S kariérou začal na Vyšehradu, pokračoval až do pražské Sparty. Když se nedostal do ligy, založil s kamarády klub TJ Elán Praha. Ačkoliv klub postoupil až do třetí nejvyšší soutěže, zvítězilo u něj divadlo. Basketbalu se však stále věnuje rekreačně.

Možnost si zahrát bere jako splněný sen. Zápas bude mít i charitativní kontext, zapojí se do něj organizace Klub cystické fibrózy, které je Ivan Trojan již 18 let partnerem. Opavský klub se s organizací rozdělí o část výdělku z prodeje lístků. Na utkání se budou prodávat rovněž karty s fotografií Ivana Trojana za 50 korun a plakáty k utkání za 100 korun. Vstupenky jsou k dispozici v síti Ticketportal.

Domů
Sdílet
Diskuse