Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Anna Vondráková
1. ledna 2024 16:25
Čas čtení 1:14

Jakub Vágner zveřejnil novoroční přání, rozepsal se o strachu z menšin a kolapsu západní civilizace

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Jakub Vágner zveřejnil novoroční přání, rozepsal se o strachu z menšin a kolapsu západní civilizace
Zdroj: Wikimedia Commons/ David Sedlecký/ volně k použití

Velmi negativně zabarvené novoroční přání zveřejnil na svém instagramu český cestovatel a rybář Jakub Vágner. Údajně má strach z kolapsu západní civilizace a chce být slyšen.

„Celý den mi chodí stovky zpráv a všude se píše šťastný nový rok… mohl bych napsat pár sladkých vět, dostat pár set či tisíc lajků, ale raději vám napíšu, co mě trápí a co bych si opravdu moc přál…“ Takto začíná novoroční přání pro své sledující na instagramu. Dvaačtyřicetiletý Vágner si údajně na konci každého roku klade otázku, zda byl uplynulý rok dobrý. Letos se rozhodl své myšlenky zveřejnit.

Necháváme si krást identitu i kulturu

Rybář je toho názoru, že je velmi důležité stát si za svým názorem a nebát se mluvit i v dobách, kdy je svoboda slova velmi ohrožena. „Procestoval jsem svět a viděl věci dobré i zlé. Často i věci, kdy jsem si znovu a znovu opakoval, jak jsem šťastný, v jak malebné a bezpečné zemi to vlastně žiju. Stejně tak jsem ale díky svému dědečkovi věděl, že to náš národ nedostal zadarmo.“

„Pomalu, ale jistě si necháváme krást naši identitu, naši kulturu, naši historii, naše tradice a necháváme extremistické menšiny a lidi bez respektu k lidskému životu rozhodovat o většinové populaci, našich osudech, našich rodinách, naší budoucnosti,“ rozepsal se v příspěvku o stavu menšin v západních zemích.

„Proč musíme tolerovat něco, co bude zcela jistě ohrožovat budoucnost našeho národa? Je to plivnutí do tváře našich předků. Rozumím, asi máme mlčet. Má nám být jedno, že se dnes na území Evropy běžně znásilňují mladé ženy, je ubližováno dětem na ulicích, a kdokoli se ozve, je ihned nazván rasistou a xenofobem. Je to pak měřítko normálnosti?‘‘ píše Vágner ve svém komentáři. Dodává, že by si moc přál, aby Česká republika byla neustále tak krásnou, klidnou a bezpečnou zemí.

1. ledna 2024 13:28 Čas čtení 6:13 Petr Pavel promluvil v novoročním projevu k mladým lidem, odsoudil vulgarizaci politiky. Přečti si celou řeč Petr Pavel promluvil v novoročním projevu k mladým lidem, odsoudil vulgarizaci politiky. Přečti si celou řeč

Reakce ostatních uživatelů jsou různorodé. Většina komentářů však s příspěvkem spíše souhlasí. „Děkuji za Vaše slova, hodně odvážné v dnešní době oikofóbních prospěchářů a pokrytců,“ uvedl jeden z nich.

Domů
Sdílet
Diskuse