Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Marek Pros ČTK
10. ledna 2024 v 13:23
Čas čtení 0:35

Obří požár ubytovny v Kralupech: Na místě jsou zranění, zasahují tři vrtulníky

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Obří požár ubytovny v Kralupech: Na místě jsou zranění, zasahují tři vrtulníky
Zdroj: Policie ČR

Hasiči zasahují u požáru ubytovny v Kralupech nad Vltavou. Hlášený je vyšší počet zraněných, na místo míří i tři vrtulníky záchranářů a další posádky

Budova, která je údajně patrová, je evakuována, řekl ČTK policejní mluvčí Pavel Truxa. „Vyhlášen je druhý stupeň pohotovosti, na místo míří také náš evakuační autobus pro zajištění tepelného komfortu evakuovaných,“ popsali hasiči. 

Požár byl ohlášen před 13:00. Operační středisko záchranářů nejdříve vyslalo čtyři záchranářské posádky, lékaře a dva vrtulníky, posléze rozhodlo ještě o vyslání třetího vrtulníku. Další informace ohledně počtu zraněných i rozsahu požáru zatím nejsou známy. 

„Provádíme průzkum všech bytových jednotek, abychom si byli jisti, že uvnitř nikdo nezůstal. Hasební zásah probíhá, nasazena byla přetlaková ventilace k odvětrání objektu, na místo míří jednotka předurčená na ochranu obyvatelstva pro komfort zasahujících i zasažených osob,“ dodali hasiči.

Domů
Sdílet
Diskuse