Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher News Česko
Otevřít v aplikaci RNews
Stáhnout
X
Eva Thonhauserová
28. ledna 2024 8:00
Čas čtení 0:54

Dvojčata po porodu ukradli, prodali a změnili jim identitu. Po dlouhých letech se sestry našly díky TikToku

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené

Později se jim podařilo setkat i s biologickou matkou. ​

Jednovaječná dvojčata Amy a Ano hned po narození odebrali jejich matce a prodali je do různých rodin. Po letech se ale šťastnou náhodou dívky našly přes tiktokové video, informuje BBC.

Dvojčata se narodila v Gruzii v roce 2002. Krátce po porodu je však prodali na nelegálním trhu s adopcemi dětí. Jejich biologické mámě řekli, že její děti zemřely.

Jedna z dvojčat zpozorovala svou sestru již ve 12 letech, kdy se objevila v soutěži Gruzie má talent. Když se však na to tehdy zeptala své mámy, odpověděla jí, že „každý má dvojníka“.

Spojil je až TikTok

V listopadu 2021 zveřejnila Amy na TikToku video, kde si nechává propíchnout obočí. Tehdy si Ano všimla neuvěřitelné podoby a byla ohromená. Díky sociální síti se setkaly osobně. „Bylo to jako pohled do zrcadla, přesně ten samý obličej, přesně tentýž hlas. Já jsem ona a ona je já,“ řekla Amy pro BBC.

Později díky facebookové stránce věnované opětovnému spojení ztracených dětí, které byly předmětem obchodování, vypátraly dokonce i svoji biologickou matku. Všechny tři se setkaly v německém Lipsku, kde jim máma vysvětlila, že po porodu upadla do kómatu a později jí řekli, že obě zemřely.

Obchodování s dětmi při adopci, které je pravděpodobně spojeno se zločineckými gangy spolupracujícími se zkorumpovanými nemocničními úředníky, ustoupilo od roku 2005. V daném roce totiž Gruzie změnila zákon o adopci a posílila ochranu proti této praxi.

Amy a Ano
Zdroj: Facebook (Sartania Ano)
Domů
Sdílet
Diskuse