Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher News Česko
Otevřít v aplikaci RNews
Stáhnout
X
Vincenc Novák
14. února 2024 10:43
Čas čtení 1:09

Předpověď počasí: Jak dlouho s námi vydrží předčasné jaro?

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Předpověď počasí: Jak dlouho s námi vydrží předčasné jaro?
Zdroj: Public Domain Pictures/volně k užití

Jarní počasí s námi zůstane i v příštích dnech. O víkendu se začne ochlazovat.

Ve středu bude nad Českem oblačno až zataženo, zpočátku může být i polojasno. Odpoledne meteorologové v Čechách očekávají od západu slabý déšť. Nejvyšší denní teploty vystoupají na šest až deset stupňů. 

13. února 2024 8:30 Čas čtení 1:03 Epidemie chřipky se nachází poblíž svého letošního vrcholu. Kde je situace nejhorší? Epidemie chřipky se nachází poblíž svého letošního vrcholu. Kde je situace nejhorší?

Oblačná obloha s námi zůstane i ve čtvrtek. Ráno se mohou ojediněle objevit i mlhy, srážky budou během dne postupně ustávat. Nejvyšší teploty se budou pohybovat od sedmi do 11 stupňů, v Čechách může být ojediněle až 13 stupňů. Vítr bude slabý jihozápadní až jižní o síle jeden až čtyři metry za sekundu. 

V pátek očekáváme oblačnou až zataženou oblohu, zpočátku může být místy i polojasno. Později odpoledne a večer dorazí od západu déšť nebo přeháňky. Nejvyšší teploty vystoupají na devět až 13 stupňů. 

Sobotní obloha zůstane oblačná až zatažená s občasným deštěm. Během dne meteorologové očekávají od západu příchod přeháněk, které budou v polohách nad 1000 metrů i sněhové. Nejvyšší teploty se budou pohybovat od sedmi do 11 stupňů. Vítr bude mírný západní o síle tři až sedm metrů za sekundu. 

Srážky očekáváme i v neděli, kdy sníh dorazí i do poloh nad 800 metrů. Nejvyšší teploty klesnou na hodnoty mezi čtyřmi až osmi stupni. Vítr bude vát mírný severozápadní o síle dva až šest metrů za sekundu, který bude během dne slábnout.

7. prosince 2023 17:00 Čas čtení 0:07 KVÍZ: Co je El Niño a jak vzniká déšť? Otestuj se, co víš o počasí KVÍZ: Co je El Niño a jak vzniká déšť? Otestuj se, co víš o počasí

Od pondělí do středy bude na většině území zataženo až oblačno, místy s občasným deštěm nebo přeháňkami, které mohou být od vyšších poloh i sněhové. Nejvyšší teploty se budou pohybovat od tří do osmi stupňů. 

Domů
Sdílet
Diskuse