Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Adam Tichý
28. března 2024 15:10
Čas čtení 0:27

Lékaři na Bulovce zaměnili dvě těhotné ženy. Jedna kvůli chybě potratila

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Lékaři na Bulovce zaměnili dvě těhotné ženy. Jedna kvůli chybě potratila
Zdroj: Pixabay/volně k užití

V pražské nemocnici na Bulovce lékaři provedli fatální chybu – zaměnili dvě těhotné ženy a zdravé z nich provedli zákrok, vlivem kterého potratila. Mělo jít o dvě cizinky, které mají v Česku trvalý pobyt.

Tragickou událost potvrdila CNN Prima News tisková mluvčí nemocnice na Bulovce Eva Stolejda Libigerová. Dle jejích slov došlo k potratu u nesprávně identifikované pacientky „v důsledku závažného porušení a nedodržení interních předpisů ze strany dotčených zaměstnanců“.

Zdravá žena šla do nemocnice na běžnou kontrolu, zatímco druhé ženě měli lékaři provést zákrok, který se provádí například při léčbě nemocné dělohy. Lze jím ale i ukončit těhotenství. Obě ženy byly asijského původu a lékaři je zaměnili.

Tisková mluvčí nemocnice dále dodala, že dotčený personál je do vyhodnocení nežádoucí události postaven mimo službu. „V případě zjištění porušení závazných pracovních postupů v rámci právě probíhajícího interního šetření bude u konkrétních jednotlivců vyvozena osobní odpovědnost,“ doplnila svoji výpověď mluvčí.

Domů
Sdílet
Diskuse