Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Anna Vondráková
29. dubna 2024 9:05
Čas čtení 0:41

Ceny bytů opět rostou. Nejvíce zdražily v těchto městech

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Ceny bytů opět rostou. Nejvíce zdražily v těchto městech
Zdroj: Pixabay/ MAKY_OREL/volně k užití

Oproti propadu v roce 2022 opět došlo k nárůstu cen bytových jednotek. Někde až o deset procent.

Nejvyšší cenový skok zaznamenaly Karlovy Vary, Brno a Ostrava. Podle analýzy společnosti Valuo jsou však ceny stále nižší než během svého maxima v roce 2022. Nejdražší byty jsou dle předpokladů stále v Praze, ve čtvrtém kvartálu roku 2023 se cena pohybovala okolo 110 tisíc za metr čtvereční. Hlavní město také zaznamenalo nejmenší propad.

28. dubna 2024 15:16 Čas čtení 1:17 Chaos na pražském Majálesu. Lidé se bouřili kvůli zálohovaným kelímkům, na místě zasahovala policie Chaos na pražském Majálesu. Lidé se bouřili kvůli zálohovaným kelímkům, na místě zasahovala policie

V Brně aktuální data ukazují cenu zhruba 88 tisíc za metr čtvereční, během maxima v roce 2022 přitom částka přesahovala 100 tisíc. Oproti začátku minulého roku však cena stoupla zhruba o čtyři tisíce. Podobně na tom jsou i Karlovy Vary. Momentálně se zde ceny pohybují okolo 37 tisíc, před dvěma lety přitom metr čtvereční stál v průměru o osm tisíc více. Naopak na začátku minulého roku bychom v průměru dva tisíce ušetřili.

Největší propad (až 22 procent) poté zaznamenalo Ústí nad Labem, to je ovšem také nejméně stabilním krajským městem a výkyvy se očekávají i do budoucna. S cenou těsně nad 30 tisíc za metr čtvereční zde seženeme také v průměru nejlevnější byt. Nejstabilnější je díky vysoké poptávce Praha.

Domů
Sdílet
Diskuse