Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Vincenc Novák
5. července 2024 v 16:10
Čas čtení 0:50

Šikana na škole v Brně. Jedno z dětí spáchalo sebevraždu, pedagogové dávají hromadnou výpověď

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Šikana na škole v Brně. Jedno z dětí spáchalo sebevraždu, pedagogové dávají hromadnou výpověď
Zdroj: tonodiaz / Freepik / volně k užití

Česká školní inspekce (ČŠI) řeší velmi problematickou situaci na základní škole v ulici Kotlářská, kde se 12 učitelů a učitelek druhého stupně rozhodlo dát výpověď.

Pedagogové, kteří se rozhodli školu opustit, podle svých slov zažívají šikanu ze strany žactva. Vedení školy přitom odmítá situaci řešit. Škola je také v hledáčku policie kvůli sebevraždě jednoho ze žáků, ke které došlo letos v lednu. Kvůli této události se mnozí rodiče rozhodli přehlásit své děti na jinou školu. Informovala o tom stanice ČT24

1. července 2024 v 8:00 Čas čtení 7:17 Navštívili jsme „první no-go zónu v Česku“. Adresa Mojžíř je pro člověka horší než zápis v rejstříku Navštívili jsme „první no-go zónu v Česku“. Adresa Mojžíř je pro člověka horší než zápis v rejstříku

O dění ve škole pro ČT24 promluvil Jiří Marian, který na škole učí tělocvik a angličtinu a na lyžařském kurzu řešil případ kyberšikany. „Viníky jsme odhalili, ti se nám přiznali a přiznali se i k dalšímu nevhodnému chování k jiným žákům na škole,“ řekl s tím, že na škole se v posledních letech ukázal jako naprosto nefunkční hodnoticí systém v oblasti známek nebo chování žactva.

Ředitel se brání 

Dění na škole vyšetřuje inspekce. Podle náměstka ústředního školního inspektora ČŠI Karla Kováře se jeden z podnětů týkal nevhodného chování jednoho ze žáků ke svým spolužákům a k pedagogům, druhý se týkal kyberšikany. „(Inspekce) je u konce šetření této záležitosti. Škola bude přijímat opatření k nálezům, které se potvrdily,“ uvedl Kovář. 

3. července 2024 v 11:00 Čas čtení 4:26 Pizzerie, kvůli kterým se vyplatí přijet do Brna. Čeká tě Itálie na Moravě jak vyšitá Pizzerie, kvůli kterým se vyplatí přijet do Brna. Čeká tě Itálie na Moravě jak vyšitá

K situaci se vyjádřil také ředitel školy Libor Zřídkaveselý. „Můžu říct, že všechny kázeňské problémy, které jsme měli, jsme opravdu poctivě řešili. Každý podnět, který dostaneme, řešíme,“ uvedl. Podle něj školu v poslední době opustilo asi deset dětí. 

Domů
Sdílet
Diskuse