Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
TASR
24. srpna 2024 v 8:59
Čas čtení 0:42

Útok nožem v Německu: Útočník pobodal návštěvníky festivalu, tři lidé zemřeli

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené

Policie nadále pátrá po pachateli útoku nožem v Solingenu.

  • Tři lidé zahynuli v pátek večer na festivalu v německém městě Solingen poté, co na náhodné kolemjdoucí zaútočil muž s nožem.
  • Podle policie je pachatel stále na útěku.
  • K útoku došlo na náměstí Fronhof během festivalu slavícího 650. výročí založení města.
23. srpna 2024 v 7:00 Čas čtení 3:23 Žena žije skoro třicet let ponořená ve vodě. Trpí vzácnou nemocí Žena žije skoro třicet let ponořená ve vodě. Trpí vzácnou nemocí

Policie vyzvala návštěvníky, aby se klidně rozešli domů, uzavřela několik přilehlých ulic a do pátrání po pachateli nasadila i vrtulníky.

Akce s názvem Festival rozmanitosti začala v pátek a měla původně trvat až do neděle, přičemž pro návštěvníky byly připraveny atrakce jako živá hudba, kabaret, akrobatická vystoupení, ukázky lidových řemesel a zábavný program pro děti.

Pátrají po něm speciální jednotky

Policie vyslýchá zraněné i svědky. Do pátrání je nasazen velký kontingent, přiblížila mluvčí. Podle reportéra agentura DPA se v sobotu ráno po Solingenu pohybovaly i speciální jednotky.

Policie upozornila lidi, kteří zpozorují něco podezřelého, aby nejednali z vlastní iniciativy, ale zavolali na tísňovou linku. Zároveň přiznala, že o útočníkovi má v současnosti jen málo informací. Pachatel podle policie zřejmě útočil na kolemjdoucí náhodně. Ministerstvo vnitra spolkové země Severní Porýní-Vestfálsko však uvedlo, že pachatel bodal lidi záměrně do krku.

nemecko
Zdroj: TASR/DPA
Domů
Sdílet
Diskuse