Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Veronika Dlesková ČTK
21. června 2023 18:35
Čas čtení 0:46

V Česku ve středu padly teplotní rekordy na čtyřech místech

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
V Česku ve středu padly teplotní rekordy na čtyřech místech
Zdroj: Pixabay/na voľné použitie

Na východě Čech ve středu padly teplotní rekordy na čtyřech ze 23 stanic. Nejtepleji bylo ve Svobodných Dvorech v Hradci Králové, kde přístroje naměřily 33 °C.

Čtyři ze 23 meteorologických stanic na východě Čech, na nichž se měří 20 a více let, dnes zaznamenaly teplotní rekordy pro 21. červen. Tři ze stanic, na kterých byly rekordy naměřeny, jsou v Královéhradeckém a jedna v Pardubickém kraji. „O extrémní teploty nejde, v posledních letech to je docela běžné,“ uvedl pro ČTK Jaroslav Tuček z královéhradecké pobočky Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

21. června 2023 10:00 Čas čtení 0:36 Mapa bouřek on-line: Sleduj, jak do Česka míří silné bouřky Mapa bouřek on-line: Sleduj, jak do Česka míří silné bouřky

V Královéhradeckém kraji byla nejvyšší teplota pro dnešní den překročena také v Trutnově. V roce 2018 tam bylo 29,3 stupně, ve středu přístroje naměřily 29,8 °C. Teploty stoupaly k rekordním hodnotám i na hřebenech Krkonoš. Rekord pro dnešní den padl na Labské boudě, kde bylo 23,6 °C. To je o půl stupně více, než byl předchozí rekord. V Pardubickém kraji nejvyšší rekordní teplotu pro dnešek naměřily přístroje v Žamberku, kde bylo 30,8 °C. 

Varování před vysokými teplotami platí až do čtvrtka, kdy meteorologové očekávají místy až 35 °C. Konec týdne přinese i silné bouřky, které zasáhnou většinu území. 

Domů
Sdílet
Diskuse