Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Tereza Šnajdrová
21. června 2023 v 10:00
Čas čtení 0:36

Mapa bouřek on-line: Sleduj, jak do Česka míří silné bouřky

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Mapa bouřek on-line: Sleduj, jak do Česka míří silné bouřky
Zdroj: TASR/Roman Hanc

Tropické teploty nad 30 °C by v průběhu dnešního odpoledne mohly utnout silné bouřky.

Dnešním dnem nastalo astronomické léto, čemuž odpovídají také aktuální teploty. Český hydrometeorologický ústav v souvislosti s vysokými teplotami vydal výstrahu, a jak už tomu bývá, spolu s teplotami nad 30 °C do Česka přijdou také bouřky. Jejich cestu můžeš sledovat on-line, a to na webu The Weather Channel.

20. června 2023 v 12:28 Čas čtení 0:32 V Evropě se nejspíš probouzí supersopka. Podle vědců je blízko erupce, ohrozit může až milion lidí V Evropě se nejspíš probouzí supersopka. Podle vědců je blízko erupce, ohrozit může až milion lidí
bouřky
Zdroj: The Weather Channel

Dnešní teploty se budou pohybovat kolem 31 °C a po celém Česku tak platí v souvislosti s vysokými teplotami nízký stupeň nebezpečí. Vysoké teploty však nejsou to jediné, před čím Český hydrometeorologický ústav varuje. V platnosti je také výstraha před bouřkami, které by Česko měly zasáhnout už dnes odpoledne.

20. června 2023 v 13:54 Čas čtení 3:17 Burleska z Třebíče boří český internet. Češi jsou zděšení, že děti zhlédly program pro dospělé. Kdo tady koho sexualizuje? (Glosa) Burleska z Třebíče boří český internet. Češi jsou zděšení, že děti zhlédly program pro dospělé. Kdo tady koho sexualizuje? (Glosa)

„Lokálně se očekává přívalový déšť s ojedinělým rozvodněním malých toků, zatopení podchodů, podjezdů, sklepů apod. Nárazy větru mohou lámat větve stromů. Nebezpečí mohou představovat také kroupy a blesky. Je třeba dbát na bezpečnost zejména s ohledem na nebezpečí zásahu bleskem a úrazu padajícími a poletujícími předměty,“ varují meteorologové. 

Postup bouřek v reálném čase můžeš sledovat na této mapě
Domů
Sdílet
Diskuse