Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Veronika Dlesková ČTK
20. července 2023 10:44
Čas čtení 0:57

V Kolíně zemřel mladý hasič při cestě k zásahu. „O život přišel bezvadný kluk, táta od malého dítěte,“ vzpomíná na něj Rakušan

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
V Kolíně zemřel mladý hasič při cestě k zásahu. „O život přišel bezvadný kluk, táta od malého dítěte,“ vzpomíná na něj Rakušan
Zdroj: HZS Královéhradeckého kraje

V noci na čtvrtek zemřel v Kolíně hasič. Cisterna, v níž jel k požáru rodinného domu v Krakovanech, havarovala. Tři jeho kolegové utrpěli zranění.

Řidič cisterny utrpěl při nehodě velmi vážné zranění, se kterým byl převezen do nemocnice. V kabině cisterny byli uvězněni další tři hasiči. Dva z nich vyvázli s lehkým zraněním, jejich kolega na místě zemřel. „Tohle je bolestná připomínka toho, jak pro nás každý den hasiči i policisté riskují své životy,“ napsal na Twitteru ministr vnitra Vít Rakušan. 

20. července 2023 6:00 Čas čtení 4:57 Praha si dočasné využití prázdných domů nepřeje – přitáhlo by pozornost k problému, říká kolektiv Public Space Lab Praha si dočasné využití prázdných domů nepřeje – přitáhlo by pozornost k problému, říká kolektiv Public Space Lab

„Po cestě řidič s cisternou naplněnou vodou havaroval. Nejprve narazil do semaforu, následně do rodinného domu, kdy v důsledku nárazu došlo k utržení pravého předního kola a cisterna skončila převrácená na boku. Uvnitř zůstala zaklíněna celá posádka vozu,“ uvedla policejní mluvčí Vlasta Suchánková.

Podle mluvčího hasičů Tomáše Bakaláře jeli hasiči k požáru rodinného domu a hospodářského objektu v Krakovanech. Kvůli rozsahu požáru a množství zasahujících jednotek byl vyhlášen druhý stupeň poplachu. 

„Uvnitř bylo seno a zvířata, evakuován byl jeden člověk ze sousedního domu,“ přiblížil Bakalář. „Nyní probíhá vyskladňování sena a prolévání, stupeň poplachu už byl snížen na první,“ dodal mluvčí hasičů ve čtvrtek ráno. Předběžná škoda požáru je milion korun, příčina zatím nebyla stanovena.

Příčinami a okolnostmi havárie cisterny se budou zabývat kolínští kriminalisté. U zemřelého muže byla nařízena soudní pitva.

Domů
Sdílet
Diskuse