Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Kateřina Viková
18. září 2023 16:05
Čas čtení 0:31

Na Česko se ženou bouřky s kroupami, přívalové deště a silný vítr

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Na Česko se ženou bouřky s kroupami, přívalové deště a silný vítr
Zdroj: Unsplash/Tengyart/volně k užití

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) varuje před výskytem bouřek v pondělních večerních hodinách. Budou je doprovázet silné přívalové deště, vítr i malé kroupy.

Na území Čech v pondělí meteorologové očekávají výskyt silných bouřek doprovázených přívalovými srážkami s krátkodobými úhrny přes 30 mm, zesílením větru a menšími kroupami. Výstraha nejnižšího stupně platí od dnešních 17 do 23 hodin v Jihočeském, Středočeském a Libereckém kraji a v částech Plzeňského a Ústeckého kraje.

18. září 2023 11:23 Čas čtení 0:29 Nový český zářez. Žatec a tamní chmelařská krajina se staly součástí seznamu UNESCO Nový český zářez. Žatec a tamní chmelařská krajina se staly součástí seznamu UNESCO

Lokálně může přijít přívalový déšť s ojedinělým rozvodněním malých toků, hrozí zatopení podchodů, podjezdů, sklepů a podobně. Nárazy větru mohou lámat větve stromů, nebezpečné mohou být také kroupy a blesky. „Je třeba dbát na bezpečnost zejména s ohledem na nebezpečí zásahu bleskem a úrazu padajícími a poletujícími předměty. Při řízení vozidla v bouřce snížit rychlost jízdy a jet velmi opatrně,“ doporučují na svém webu odborníci z ČHMÚ.

Vývoj a postup bouřek lze sledovat na výstupech z meteorologických radarů na webu ČHMÚ nebo v aplikaci mobilního telefonu.

Domů
Sdílet
Diskuse