Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vincenc Novák
8. října 2023 v 10:42
Čas čtení 1:14

Předpověď počasí: V Česku už padal první sníh. Jaké teploty přinese příští týden?

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Předpověď počasí: V Česku už padal první sníh. Jaké teploty přinese příští týden?
Zdroj: Usplash/Aaron Burden/volně k užití

V neděli přejde přes naše území studená fronta, která s sebou do Česka přinese studený vzduch. V druhé polovině týdne však teploty opět vystoupají až ke 25 stupňům.

V neděli bude podle předpovědi meteorologů převážně oblačno až zataženo. Během dne budou srážky ustávat a od západu bude ubývat i oblačnost. Nejvyšší teploty během dne vystoupají k 11 až 16 stupňům, na jihu a jihozápadě můžeme zpočátku očekávat až 18 stupňů. Vát bude čerstvý vítr 4 až 9 m/s s nárazy 15 m/s.

7. září 2023 v 12:25 Čas čtení 0:32 Letošní zima bude jiná. Podle známého meteorologa se na to musíme připravit Letošní zima bude jiná. Podle známého meteorologa se na to musíme připravit

Jak bude příští týden? 

Pondělí se ponese ve znamení oblačného počasí. Nejvyšší teploty meteorologové očekávají mezi 10 až 15 stupni, v jihozápadní polovině území může být až 20 stupňů. V noci se mohou ojediněle vyskytnout i přízemní mrazíky.

V úterý se k zatažené obloze místy přidá občasný déšť nebo přeháňky, které budou během dne ustávat. Nejvyšší denní teploty se očekávají mezi 17 až 21 stupni, na severu a severovýchodě bude kolem 15 stupňů. Vítr bude mírný o síle 2 až 6 m/s.

Středa přinese převážně polojasnou oblohu. Ráno a dopoledne se mohou ojediněle v severovýchodních Čechách a na Moravě vyskytnout mlhy nebo nízká oblačnost. Nejvyšší denní teploty vystoupají až ke 25 stupňům, při déle trvající nízké oblačnosti se budou pohybovat okolo 18 stupňů.

Polojasná obloha s námi vydrží i ve čtvrtek. V severovýchodních Čechách a na Moravě se mohou místy objevit mlhy nebo nízká oblačnost. Nejvyšší teploty během dne meteorologové očekávají mezi 18 až 22 stupni. Vítr bude většinou slabý, jinak mírný jihozápadní o síle 3 až 7 m/s, který se bude během dne měnit na západní až severozápadní.

29. dubna 2024 v 10:27 Čas čtení 0:38 Pozor na požáry. Meteorologové vydali novou výstrahu Pozor na požáry. Meteorologové vydali novou výstrahu

Od pátku do neděle bude většinou oblačno až zataženo, místy déšť nebo přeháňky. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat od 16 do 21 stupňů, v sobotu od 20 do 24 stupňů.

Sněžka hlásí první sníh

Na nejvyšší české hoře se v neděli objevil první sníh v nadcházející zimě, informovala Česká televize. Teplota na Sněžce klesla pod bod mrazu. Sněhová nadílka však letos přišla se zpožděním, v loňském roce tam poprvé nasněžilo již 18. září.

Domů
Sdílet
Diskuse