Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Tereza Šnajdrová
2. listopadu 2023 11:20
Čas čtení 0:56

Požár v Letovicích: Hořelo v průmyslovém areálu, obyvatelstvu je doporučeno nevětrat

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Požár v Letovicích: Hořelo v průmyslovém areálu, obyvatelstvu je doporučeno nevětrat
Zdroj: Hasičský záchranný sbor Jihomoravského kraje/volně k použití

V Letovicích vzplála průmyslová hala, ve které se nacházely vysokozdvižné vozíky. Hasiči u požáru zasahovali dlouhé hodiny.

Hasičský záchranný sbor Jihomoravského kraje od středečního večera zasahoval u požáru průmyslového objektu v Letovicích. Oheň zachvátil jednu z průmyslových hal, v níž byly uloženy vysokozdvižné vozíky. Na místě byl vyhlášen 2. stupeň požárního poplachu a obyvatelstvu bylo doporučeno nevětrat. Hasiči požár hasili až do noci.

2. listopadu 2023 8:22 Čas čtení 1:05 Pozor na silný vítr! V těchto sedmi krajích Česka platí výstraha Pozor na silný vítr! V těchto sedmi krajích Česka platí výstraha

„Hoří zde manipulační stroje, jako jsou vysokozdvižné vozíky. Také zde byly uskladněny fotovoltaické panely a baterie, ale nebyly zapojené. Jedná se o část haly, která má celá rozměry zhruba osmdesát krát dvacet metrů,“ řekl pro ČT24 mluvčí jihomoravských hasičů Štěpán Komosný.

Obyvatelstvu malého města v okrese Blansko bylo krátce po propuknutí požáru doporučeno nevětrat. Na místo okamžitě přijela také chemická laboratoř, která v okolí naštěstí nezjistila zvýšené množství škodlivin. 

Hasičům se požár dlouho nedařilo lokalizovat. Pomocí techniky museli rozebrat konstrukci haly, ohnisko našli kolem jedenácté hodiny večer. Jeden z vysokozdvižných vozíků pak museli vložit do speciálního kontejneru určeného pro hořící elektrovozidla. „Museli jsme počkat na příjezd speciálního kontejneru ze záchranného útvaru, do něhož jsme elektromobil vložili, abychom mohli bezpečně chladit jeho baterie,“ dodal Komosný.

Příčina vzniku požáru zatím není jistá. Vyšetřovatelé pracují s verzí, že požár vznikl kvůli technické závadě na elektroinstalaci. Vzniklá škoda je předběžně vyčíslena na 300 tisíc korun. Zatím se však jedná o prvotní odhady, které budou upřesněny. 

31. října 2023 15:00 Čas čtení 7:13 Nejtajemnější místo Česka: Přežili jsme halloweenskou půlnoc na Stránské skále. Dříve se tu schovával brněnský drak Nejtajemnější místo Česka: Přežili jsme halloweenskou půlnoc na Stránské skále. Dříve se tu schovával brněnský drak
Domů
Sdílet
Diskuse