Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Tereza Šnajdrová
2. listopadu 2023 8:22
Čas čtení 1:05

Pozor na silný vítr! V těchto sedmi krajích Česka platí výstraha

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Pozor na silný vítr! V těchto sedmi krajích Česka platí výstraha
Zdroj: TASR - Michal Svítok

Nízký stupeň nebezpečí v souvislosti se silným větrem bude platit od dnešního poledne až do pátečního dopoledne.

Na Česko se žene silný vítr, varuje Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). Výstraha je v platnosti od čtvrtečních 12 hodin až do pátečního dopoledne. Nízký stupeň nebezpečí platí v Moravskoslezském, Zlínském, Jihomoravském, Olomouckém, Pardubickém a Královéhradeckém kraji a v Kraji Vysočina. Rychlost větru by místy mohla dosahovat i 70 kilometrů v hodině.

2. listopadu 2023 7:00 Čas čtení 1:40 Čeká nás zase zdražování energií: Shrnujeme, o kolik si příští rok připlatíš Čeká nás zase zdražování energií: Shrnujeme, o kolik si příští rok připlatíš

Silný vítr do Česka přinese bouře Ciarán, která v uplynulých dnech řádila ve Velké Británii. Podle ústavu silný vítr potrápí především Moravu a Slezsko, Českomoravskou vrchovinu a východní Čechy. Na pozoru by se měli mít především lidé v horských oblastech, kde vítr může foukat až rychlostí 110 kilometrů v hodině.

„Hrozí poškození stromů a lesních porostů, možné menší škody na budovách. Nebezpečí úrazu uvolněnými předměty a zlomenými větvemi, možné komplikace v dopravě. Doporučuje se zajistit okna, dveře, odstranit nebo upevnit volně uložené předměty, zabezpečit skleníky apod. Dbát zvýšené opatrnosti při pohybu venku a při řízení vozidel. Na horách omezit túry a nevydávat se zejména do hřebenových partií,“ uvádí ČHMÚ.

počasíčko
Zdroj: Český hydrometeorologický ústav/volně k užití

Podzim jak z Ladova obrazu

Následující dny včetně víkendu budou podle předpovědi připomínat podzim jak z Ladova obrazu. V pátek bude zataženo a na většině území bude pršet, avšak odpoledne začne oblačnost ubývat a mohlo by se objevit i sluníčko. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat od 7 do 15 °C.

30. října 2023 18:00 Čas čtení 0:15 KVÍZ: Poznáš podle jedné fotky krásné a slavné české památky, které jsou v UNESCO? KVÍZ: Poznáš podle jedné fotky krásné a slavné české památky, které jsou v UNESCO?

V sobotu bude oblačno až polojasno, sem tam se budou vyskytovat dešťové přeháňky, ale tvoje aktivity venku by déšť narušit neměl. Rtutě teploměrů nám přes den budou ukazovat 7 až 11 stupňů Celsia. Podobné počasí nás čeká také v neděli. Bude převážně oblačno a občasně se budou vyskytovat dešťové přeháňky. Nejvyšší denní teploty naměříme v rozmezí 8 až 13 stupňů Celsia.

Domů
Sdílet
Diskuse