Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Karolína Fejtová
27. listopadu 2023 14:42
Čas čtení 1:07

Útočník ze Slavíků se vyjádřil k vysypání mouky na Bendiga. Proč to udělal?

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Útočník ze Slavíků se vyjádřil k vysypání mouky na Bendiga. Proč to udělal?
Zdroj: Wikimedia Commons/volně k použití

Na pátečním předávání Českých slavíků Janu Bendigovi jeden z přihlížejících před Fórem Karlín nasypal mouku na hlavu. Pachatel se k incidentu vyjádřil na svém instagramu.

„Rád bych se omluvil Janu Bendigovi za to, co proběhlo teď v pátek na Českém slavíkovi. Nebylo to nic osobního a rozhodně to nebylo nic rasistického. Myslím, že žádnou narážku jsi slyšet nemohl,“ vysvětlil muž situaci na svém instagramovém profilu. V neděli večer se k útoku sám přihlásil a udal se na policii. Incident je dle jeho slov dále v řešení. Server Blesk.cz je s ním v kontaktu.

25. listopadu 2023 10:06 Čas čtení 0:37 Rasistický útok na Slavících: Jana Bendiga posypal muž moukou, ochranka nezasáhla Rasistický útok na Slavících: Jana Bendiga posypal muž moukou, ochranka nezasáhla

„Tady šlo o bezpečnost. Chtěl jsem prostě ukázat, že ti bezpečáci tam jsou úplně na ho*no. A napočítal jsem jich tam fakt hodně. Každý, kdo se koukne na ta videa, jich napočítá šest sedm, včetně těch na parkovišti, kolem kterých jsem úplně normálně proběhl. Podařilo se mi něco, co by se mi vůbec podařit nemělo,“ pokračuje na svém instagramu.

Dle jeho vyjádření chtěl obecně narušit galavečer Českého slavíka. „Přišel jsem, hodil jsem mouku, prostě jsi tam byl první. Kdokoli jiný by tam byl první, tak se to prostě stane. Byl jsem tam cca o 20 minut dřív, ale nečekal jsem, že zrovna ty tam budeš první,“ nechal se slyšet, že útok nebyl nic osobního.

Bendigova reakce

Jan Bendig pachatele pozval na koncert. Muž se však nedostaví. Zpěvák části vyjádření pachatele, který na instagramu vystupuje pod přezdívkou lukasproch, zveřejnil na svém instagramu a přiložil k nim své další vyjádření. „Tenhle kluk udělal blbost! Ale na rozdíl od některých se k tomu postavil čelem a dnes se mi omluvil. Vysvětlil mi, proč to udělal, a uznal chybu... Ale i já v životě udělal spoustu chyb a dávat druhé šance je lidské a důležité. Takže jeho omluvu beru a věřím, že se poučil,“ uvádí na instagramu Bendig.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Jan Bendig (@bendigjan)

Domů
Sdílet
Diskuse