Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Anna Vondráková
25. listopadu 2023 10:06
Čas čtení 0:37

Rasistický útok na Slavících: Jana Bendiga posypal muž moukou, ochranka nezasáhla

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Rasistický útok na Slavících: Jana Bendiga posypal muž moukou, ochranka nezasáhla
Zdroj: Profimedia

Páteční předávání cen Český slavík v prostorách pražského Fora Karlín se neobešlo bez konfliktu.

Letošní ročník narušil již před začátkem rasistický útok jednoho z přihlížejících. Během příchodu na červený koberec posypal neznámý muž zpěváka Jana Bendiga moukou. Na zpěváka údajně ještě zakřičel rasistickou poznámku. Bendig se ihned po útoku odebral do zákulisí.

25. listopadu 2023 8:59 Čas čtení 2:04 Výsledky Českého slavíka: Ewa Farna porazila Lucii Bílou, rapovou kategorii ovládl Calin Výsledky Českého slavíka: Ewa Farna porazila Lucii Bílou, rapovou kategorii ovládl Calin

„Honza je úplně v háji. Co kdyby to byla kyselina. Já se tu klepu v šatně a ochranka žádná,“ uvedl jeho přítel Lukáš Rejmon pro redakci eXtra.cz, která celý útok zachytila. Nabízí se tedy otázka, proč ochranka nezasáhla a muže nechala utéct. 

Ačkoliv u něj útok údajně způsobil psychické zhroucení, později na předávání již převlečený vystoupil společně se zpěvačkou Monikou Bagárovou. Po skončení přenosu však ihned odjel.

Případem se již zabývají kriminalisté. „O incidentu na Českém slavíkovi jsme se dozvěděli z médií a pražští kriminalisté se jím začali z vlastní iniciativy zabývat,“ sdělil pro iROZHLAS.cz policejní mluvčí Richard Hrdina. Momentálně pátrají po totožnosti útočníka. Útok odsoudila i TV Nova, která od loňského roku anketu pořádá. Je prý připravena s policií spolupracovat. 

Domů
Sdílet
Diskuse