Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Anna Vondráková
29. ledna 2024 11:26
Čas čtení 0:30

Konec nejzadluženějšího developera na světě. Společnosti byla nařízena likvidace

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Konec nejzadluženějšího developera na světě. Společnosti byla nařízena likvidace
Zdroj: TASR/AP

Soud dnes rozhodl o likvidaci realitní firmy Evergrande. Momentálně je nejzadluženější na světě.

O rozhodnutí soudu v Hongkongu informovala agentura Reuters. Rozhodnutí soud odůvodnil tím, že se firmě za dva roky nepodařilo dosáhnout dohody o restrukturalizaci s věřiteli. Detailní odůvodnění bude zveřejněno ještě v lednu. „Je na čase, aby soud rozhodl, že už toho bylo dost,“ okomentovala rozhodnutí soudkyně Linda Chan.

29. ledna 2024 8:59 Čas čtení 0:46 Nejnebezpečnější přechody v Česku. Pozor si musíš dávat zejména na těchto místech Nejnebezpečnější přechody v Česku. Pozor si musíš dávat zejména na těchto místech

Dle serveru CNN Prima NEWS firma Evergrande, jejíž závazky momentálně přesahují 300 miliard dolarů, spustila krizi čínského realitního trhu již v roce 2021. Trh však ovlivní i její konec. V reakci na verdikt došlo k pozastavení obchodování s akciemi. Tato společnost pak není první, které soud v Hongkongu nařídil likvidaci. Předcházeli jí údajně další tři developeři.

Šéf společnosti Evergrande Siu Shawn pro čínská média uvedl, že společnost zajistí, aby byly projekty výstavby domů realizovány i přes nařízení likvidace.

Domů
Sdílet
Diskuse