Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ondřej Mrázek
1. února 2024 21:25
Čas čtení 0:55

POTVRZENO: Hamilton přechází k Ferrari. Víme, kdy se poprvé objeví v novém voze

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
POTVRZENO: Hamilton přechází k Ferrari. Víme, kdy se poprvé objeví v novém voze
Zdroj: TASR/AP Lars Baron

Největší událost ve světě motorsportu je konečně oficiální. Lewis Hamilton bude v sezóně 2025 jezdit za tým Ferrari.

Sezóna 2024 ve formuli 1 ještě oficiálně ani neodstartovala a už tu máme největší zprávu roku. Sedminásobný mistr světa Lewis Hamilton se totiž po dni spekulací skutečně rozloučil se stájí Mercedes a v roce 2025 oficiálně zamíří k Ferrari, kde se stane týmovým spolujezdcem Charlese Leclerca.

1. února 2024 12:45 Čas čtení 0:38 Nečekaný přestup. Lewis Hamilton opouští Mercedes, kam zamíří? Nečekaný přestup. Lewis Hamilton opouští Mercedes, kam zamíří?

Zprávu již potvrdily obě stáje. Sám jezdec se již stačil vyjádřit krátce pro server BBC: „Mercedes je součástí mého života od mých 13 let. Je to místo, kde jsem vyrostl, takže rozhodnutí odejít bylo jedním z nejtěžších, co jsem kdy musel udělat. Ale nastal správný čas pro tento krok a jsem nadšený, že přijímám novou výzvu.“

Novinka podle četných zdrojů údajně zaskočila šéfa Mercedesu Tota Wolffa, který s Hamiltonem loni dojednal prodloužení současného kontraktu až do konce roku 2025. Hamilton tak měl mít v Mercedesu ještě dva roky výsadní pozici, přičemž cílem bylo pomoci mu dosáhnout rekordního osmého titulu.

Hamilton nicméně podle všeho využil speciální klauzule ve své smlouvě a rozhodl se na sklonku své jezdecké kariéry chopit nové výzvy. Na sociálních sítích se mezitím již hromadí různé reakce nejen od sportovních novinářů, expertů či osobností motorsportu, ale pochopitelně i fanoušků jak z tábora Hamiltona, tak Ferrari. Většina se pak shoduje na tom, že ať už bude nadcházející sezóna jakákoli, s tou, co přijde po ní, se zjevně nebude moct měřit.

Domů
Sdílet
Diskuse