Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Anna Vondráková
1. února 2024 12:45
Čas čtení 0:38

Nečekaný přestup. Lewis Hamilton opouští Mercedes, kam zamíří?

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Nečekaný přestup. Lewis Hamilton opouští Mercedes, kam zamíří?
Zdroj: Getty Images/Bryn Lennon

Sedminásobný mistr světa a jeden z nejslavnějších závodníků F1 Lewis Hamilton opouští Mercedes a od roku 2025 se přidá k Ferrari.

O šokujícím přestupu se spekulovalo již od rána, informaci poté uvedla britská stanice Sky Sports. Hamiltonovi má na konci roku 2025 končit kontrakt u Mercedesu. Ten prodlužovat nebude a odchází ke konkurenci. Nahradit tak má Carlose Sainze.

1. února 2024 9:35 Čas čtení 1:28 Máš problém s alkoholem? Tenhle test ti řekne, jak na tom jsi Máš problém s alkoholem? Tenhle test ti řekne, jak na tom jsi

Změnu zatím nepotvrdil ani jeden z týmů, zároveň ji ale ani nevyvrátily a o přestupu již informují britská média. BBC dodává, že ve čtvrtek odpoledne se mají všichni členové stáje Mercedes sejít s týmovým šéfem Totem Wolffem, kde má k oznámení o odchodu zřejmě formálně dojít. Informace již vyvolala spoustu spekulací na sociálních sítích, někteří fanoušci toto oznámení považují za „největší v historii sportu“.

Jak informoval web Sport.cz, Hamilton vstoupil do F1 v roce 2007, o rok později získal v McLarenu první titul mistra světa. V Mercedesu působil od roku 2013, šestkrát se stal světovým šampionem. V minulých dvou sezonách ale nevyhrál ani jeden závod, což je jeho nejdelší období bez vítězství.

Domů
Sdílet
Diskuse