Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Karolína Fejtová
9. února 2024 v 11:57
Čas čtení 1:19

Česká streetwearová značka napsala, že na pozici preferuje kluka. Teď reaguje na vlnu hejtů

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené

Girls Without Clothes reagovalo na negativní komentáře na konto svého inzerátu. Společnost v něm zmínila, že by na pozici preferovala muže.

„Preferujeme kluka, protože si myslíme, že jsou kluci vtipnější než holky. Jestli jsi holka a věříš si, napiš nám klidně taky. Třeba budeš mít štěstí a nespadne to automaticky do SPAMU,“ napsala společnost do inzerátu k pozici social media manager. Slova zakladatele značky a autora inzerátu Martina Feixe se začala šířit na sociálních sítích. 

9. února 2024 v 8:19 Čas čtení 0:25 Facebookem se šíří nový nebezpečný virus, který lidi připraví o soukromí i peníze. Takhle ho lze odhalit Facebookem se šíří nový nebezpečný virus, který lidi připraví o soukromí i peníze. Takhle ho lze odhalit

„Mně se u nich občas něco líbí, ale nikdy bych si tam nic nekoupila, kvůli jejich reklamám, které mi občas někde vyskočí,“ reagovala na inzerát uživatelka sociální sítě X (dříve Twitter). „Mam chuť zapálit svou gwc mikinu jako holka z oboru (čili potenciální uchazeč) dvakrát tolik,“ napsala na X další žena. Stejně tak virální se stal inzerát i na Facebooku, kde mnozí reagovali podobně kriticky.

Vyjádření 

Netrvalo dlouho a značka se k situaci vyjádřila skrze svůj e-mailový newsletter: „First of all: To, že někoho preferujeme, ještě neznamená, že nikdo jinej nemá šanci.“ Zmínila, že se jí od roku 2013 o sociální sítě staralo několik lidí a že většina z nich byly ženy. Prvních šest let se o sítě staral právě Feix. Po něm se na pozici vystřídalo pět holek.

Mezi lety 2018 a 2020 na pozici působila Eva. „Holka, která nám místo životopisu naprogramovala vlastní web a ukázala prsa. Vzali jsme ji, protože je holka? Ne. Vzali jsme ji, protože nám ukázala prsa? Ne. Vzali jsme ji, protože si věřila a byla nejlepší. Stejně jako další čtyři holky po ní,“ napsal ve vyjádření, v němž si neodpustil provokativní narážku, Feix.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Girls Without Clothes (@girlswithoutclothes)

Nakonec dodal, že pokud mu celá situace přinese do týmu alespoň jednoho kvalitního člověka, tak to za to stálo. Reklama totiž nevyvolala pouze negativní ohlasy. „Jsem žena a jsem s tím naprosto v pohodě. Nepociťuji nějakou újmu na zdraví či egu, ani diskriminovaná si nepřijdu,“ stojí ve screenshotu soukromé zprávy, kterou značka sdílela na svém Instagramu. „Chci vám jako holka říct, že v té vlně hejtu jsme stále i ty normální, ne tak upjatý, a chápeme!“ napsala na profilu další.

Domů
Sdílet
Diskuse