Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher News Česko
Otevřít v aplikaci RNews
Stáhnout
X
Barbora Fábryová
9. února 2024 8:19
Čas čtení 0:25

Facebookem se šíří nový nebezpečný virus, který lidi připraví o soukromí i peníze. Takhle ho lze odhalit

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Facebookem se šíří nový nebezpečný virus, který lidi připraví o soukromí i peníze. Takhle ho lze odhalit
Zdroj: Piqsels/na voľné použitie

Hackeři používají k šíření viru nenápadný odkaz lákající na perspektivní pracovní pozici.

Hackeři opět zkoušejí nový podvod. Prostřednictvím sociální sítě Facebook se šíří nebezpečný virus, který může oběti připravit o soukromá data, soubory, ale i bankovní údaje a peníze, informuje portál Ve světě IT.

8. února 2024 16:17 Čas čtení 0:42 Putin povolil ženám vdát se za vojáky, kteří zemřeli ve válce. Důvodem jsou peníze Putin povolil ženám vdát se za vojáky, kteří zemřeli ve válce. Důvodem jsou peníze

Na sociální síti hackeři sdílejí odkaz na falešný pracovní inzerát na manažerskou pozici. Po kliknutí na něj se uživatel dostane na adresu URL platformy Discord, přes kterou obdrží škodlivý obsah prostřednictvím souboru PDF do svého mobilního telefonu.

Virus odesílá všechna uložená hesla, platební informace i data z kryptopeněženek na účet kyberzločinců na Telegramu. Oběti tak mohou vykrádat bankovní účty nebo přistupovat k účtům na sociálních sítích. Podle portálu mohou hackeři zablokovat celý počítač své oběti.

Domů
Sdílet
Diskuse