Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Aneta Gospičová
18. února 2024 14:30
Čas čtení 0:30

Plánuje Putin útok na další zemi? Podle odborníků má podobnou rétoriku jako při poslední invazi na Ukrajinu

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Plánuje Putin útok na další zemi? Podle odborníků má podobnou rétoriku jako při poslední invazi na Ukrajinu
Zdroj: TASR/AP

Rusko může podle expertů napadnout Moldavsko.

Rusko se podle expertů možná chystá napadnout další zemi. Důkazem mají být slovní útoky a diskuse, které využívali ruští představitelé i před útoky na Ukrajinu. Nenávistnou rétoriku zahájil Vladimir Putin proti Moldavsku, informuje o tom portál Express.

18. února 2024 12:38 Čas čtení 0:18 Velký potravinový řetězec v Česku stahuje z prodeje nebezpečný produkt. Pokud ho máš doma, nejez ho Velký potravinový řetězec v Česku stahuje z prodeje nebezpečný produkt. Pokud ho máš doma, nejez ho

„Kreml vede informační operace proti Moldavsku velmi podobné těm, které používal před svými invazemi na Ukrajinu v letech 2014 a 2022,“ uvádí respektovaný americký think-tank ve svém nejnovějším hodnocení konfliktu.

Ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov nedávno uvedl, že Evropská unie a USA kontrolují moldavskou vládu. Prezidentka Maia Sandu je podle nich orientována na Západ. „Vláda prezidentky Sandu sleduje otevřeně rusofobní politiku,“ uvedl podle ISW náměstek ruského ministra zahraničí Michail Galuzin.

Lavrov uvedl, že ho znepokojuje osud Rusů, kteří žijí v regionu. Podle něj Rusko nedovolí, aby se „stali oběťmi dalšího západního dobrodružství“.

Putin
Zdroj: TASR/Michal Svítok
Domů
Sdílet
Diskuse