Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
ČTK
21. února 2024 11:15
Čas čtení 1:15

Nechutný případ v Poděbradech. Žena nechala postiženou sestru vyhladovět a zemřít mezi odpadky

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Nechutný případ v Poděbradech. Žena nechala postiženou sestru vyhladovět a zemřít mezi odpadky
Zdroj: Pexels/Sora Shimazi/volně k užití

Soud dnes uložil ženě z Poděbrad 15 let vězení za to, že nechala zemřít hlady svou postiženou sestru. Ženu uznal vinnou z vraždy spáchané trýznivým způsobem. Verdikt není pravomocný.

Obhajoba odmítala, že by se žena úmyslně dopustila vraždy – připouštěla trestný čin týrání. Za vraždu hrozilo obžalované 15 až 20 let vězení, za utýrání člověka žijícího ve společném obydlí lze uložit pět až 12 let odnětí svobody. Státní zástupce žádal patnáctiletý trest, protože žena podle něj vraždila v nepřímém úmyslu. Soudní senát mu dal za pravdu. Informovala o tom ČTK.

20. února 2024 12:25 Čas čtení 1:20 Na homosexuály v reklamě koukat nechci. Herec Novotný se vyjádřil k LGBTQ+ lidem Na homosexuály v reklamě koukat nechci. Herec Novotný se vyjádřil k LGBTQ+ lidem

„Sestru jsem měla ráda, určitě jsem jí nechtěla nějak ublížit. Ale jsem si vědoma, že mým jednáním, respektive nejednáním a nerozhodností sestra zemřela,“ prohlásila ve své závěrečné řeči u středočeského krajského soudu obžalovaná.

Pětačtyřicetiletá nepohyblivá žena se sníženým intelektem zemřela mezi odpadky na matraci v chodbě rodinného domu, který po smrti rodičů sdílela jen se svou o dva roky starší sestrou. V době úmrtí vážila pouze 37 kilogramů a měla proleženiny na 15 až 20 procentech těla, které jí podle obžaloby působily trýznivou bolest na hranici snesitelnosti. V chodbě ležela nejméně několik měsíců.

Obžalovaná, která má nadprůměrnou inteligenci, uváděla, že se o sestru starala a že ji stanovená příčina smrti překvapila. Žena zmínila, že se několik týdnů před úmrtím seznámila s novým přítelem a trávila více času mimo dům. Když se v neděli 19. června 2022 vrátila domů, zjistila, že sestra je mrtvá. V pondělí šla žena do práce na finančním úřadě a po návratu uklidila chodbu, mrtvou sestru umyla, oblékla a přemístila na pohovku. V úterý dopoledne zavolala na záchrannou službu a oznámila úmrtí.

20. února 2024 15:05 Čas čtení 1:08 Vedoucí šermířského spolku z Vysočiny podle obžaloby cucal palce malým chlapcům, přitom se uspokojoval Vedoucí šermířského spolku z Vysočiny podle obžaloby cucal palce malým chlapcům, přitom se uspokojoval

Mladší sestra se narodila s mozkovou obrnou, později trpěla také chorobou trávicího traktu. Byla tak zcela závislá na rodině, v posledních pěti letech života na starší sestře, která k zajištění péče zdědila veškerý majetek po rodičích. Na dotaz, zda nezvažovala přemístění nemocné sestry do pečovatelského domu, obžalovaná odpověděla, že v období koronavirové pandemie byly uzavřené, takže to neřešila. Dva týdny před úmrtím vybrala ze sestřina účtu přes milion korun. Tvrdí, že jim za ně chtěla pořídit společný bezbariérový byt.

Domů
Sdílet
Diskuse