Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher News Česko
Otevřít v aplikaci RNews
Stáhnout
X
TASR
9. března 2024 9:12
Čas čtení 0:26

Petr Pavel označil Fica za zklamání. Naznačil, jak se budou vyvíjet česko-slovenské vztahy

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené

Podle prezidenta je Fico zklamáním i pro mnoho Slováků.

Podle prezidenta Petra Pavla je slovenský premiér Robert Fico pro něj i pro mnoho Slováků zklamáním. Podle prezidenta Ficův postoj k zahraničněpolitickým otázkám vztahy Slovenska s Českem zkomplikoval, ale nepřerušil.

9. března 2024 7:00 Čas čtení 2:18 Rok Petra Pavla ve funkci: Podívej se na nejdůležitější momenty Rok Petra Pavla ve funkci: Podívej se na nejdůležitější momenty

„Fico je zklamáním nejen pro mě, ale i pro mnoho Slováků,“ řekl Pavel v rozhovoru. Zdůraznil však, že česko-slovenské vztahy se nezhoršily, pouze byly přerušeny konzultace na mezivládní úrovni. Vztahy mezi Českem a Slovenskem zůstávají nadstandardní, dodal.

„Vynaložím veškeré úsilí, aby úroveň vztahů na úrovni prezidentů zůstala nezměněna,“ zdůraznil.

Podle jeho názoru je třeba hledat dohodu se slovenskou vládou tam, kde se nabízí. „Pokud se česká vláda domnívá, že tato konzultační jednání by v tuto chvíli nepřinesla efekt, je třeba to respektovat,“ zhodnotil.

fico, pavel
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák
Domů
Sdílet
Diskuse