Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
refresher team
8. července 2024 v 13:06
Čas čtení 0:57

Rusové v Kyjevě rozbombardovali největší dětskou nemocnici v zemi

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Rusové v Kyjevě rozbombardovali největší dětskou nemocnici v zemi
Zdroj: FOTO TASR/AP

Rusko v pondělí dopoledne zahájilo mohutný raketový a bombový útok na Ukrajinu, poplach se rozezněl na celém území země.

Jedna z raket zasáhla v Kyjevě budovu dětské nemocnice Ochmatdyt. Trosky raket sestřelených protivzdušnou obranou dopadly na šest kyjevských čtvrtí. Celková bilance obětí pondělního rozsáhlého ruského vzdušného útoku na Ukrajinu vzrostla na dvacet mrtvých a zhruba padesát zraněných, uvedlo ukrajinské ministerstvo vnitra.

8. července 2024 v 12:42 Čas čtení 0:41 Boeing přiznal vinu v případu smrtelných nehod a vyhne se soudu. Rodiny se bouří Boeing přiznal vinu v případu smrtelných nehod a vyhne se soudu. Rodiny se bouří

„Ruští teroristé opět zaútočili raketami na Ukrajinu, na různá města –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ Kyjev, Dnipro, Kryvyj Rih, Slovjansk, Kramatorsk. Více než čtyřicet raket různých typů. Byly poškozeny obytné budovy, infrastruktura a dětská nemocnice,“ napsal na Telegramu prezident Volodymyr Zelenskyj. Podle něj by měl „celý svět využít veškerého svého odhodlání, aby ruské údery konečně skončily“.

Kvůli ruským raketovým útokům na Ukrajinu z noci na pondělí musely do vzduchu polské stíhačky. Ruské letectvo nad ukrajinské území vyslalo rakety s plochou dráhou letu a balistické střely. Nejde o výjimečný případ, letectvo na východním křídle NATO je v pohotovosti často. Už v březnu se ruská raketa téměř 40 vteřin pohybovala v polském vzdušném prostoru.

K útoku se už na síti X (dříve Twitter) vyjádřil i ministr zahraničí Jan Lipavský (Piráti): „Zatímco užiteční idioti blouzní o míru s Putinem, on posílá rakety na dětskou nemocnici. Právě mířím do Washingtonu na summit NATO, kde budu prosazovat dlouhodobou strategii na zadržování Ruska. Před agresí nelze ustupovat.“

Domů
Sdílet
Diskuse