Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Vincenc Novák
8. července 2024 v 12:42
Čas čtení 0:41

Boeing přiznal vinu v případu smrtelných nehod a vyhne se soudu. Rodiny se bouří

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Boeing přiznal vinu v případu smrtelných nehod a vyhne se soudu. Rodiny se bouří
Zdroj: Unsplash/Daniel Eledut

Americký výrobce letadel Boeing přiznal vinu v případě tragických nehod z let 2018 a 2019. Společnost na základě dohody zaplatí pokutu ve výši 243,6 milionu dolarů (5,6 miliardy korun).

Boeing se díky dohodě vyhne veřejného soudního procesu, po kterém volaly hlavně rodiny obětí. Ty po zveřejnění dohody vyjádřily pobouření a vyzvaly společnost, aby před soudem stanula. Firma se také zavázala investovat do programů zaměřených na bezpečnost a kontrolu kvality, informovala stanice BBC.

21. února 2024 v 16:00 Čas čtení 6:04 Největší záhada letecké historie: Boeing se 239 lidmi se najednou vypařil z radarů. Kam před deseti lety zmizel? Největší záhada letecké historie: Boeing se 239 lidmi se najednou vypařil z radarů. Kam před deseti lety zmizel?

Případ se týkal dvou prakticky totožných nehod letounů 737 Max. První z nich se odehrála v říjnu 2018, kdy po pádu letadla provozovaného indonéskou společností Lion Air zahynulo všech 189 lidí na palubě. Druhé neštěstí se stalo jen o několik měsíců později, kdy po pádu letadla společnosti Ethiopean Airlines zahynulo 157 cestujících a členů posádky.

Senátor za Demokratickou stranu Richard Blumenthal již v červnu uvedl, že v případu existují „téměř zdrcující důkazy“, na základě kterých mělo být zahájeno trestní řízení. Naproti tomu americké ministerstvo spravedlnosti se údajně obává, že nemá proti firmě silné argumenty.

30. června 2024 v 9:30 Čas čtení 3:43 Kapitán Boeingu 737 Petr: Bouřku nemůžeme pokaždé obletět. Když létám jako pasažér, vždycky se připoutám Kapitán Boeingu 737 Petr: Bouřku nemůžeme pokaždé obletět. Když létám jako pasažér, vždycky se připoutám

Společnost Boeing v posledních měsících čelí vyšetřováním a žalobám v souvislosti s lednovou havárií letounu 737-9 Max, kterému za letu uletěl kus trupu včetně dveří. Firma aerolinkám zaplatila kompenzaci ve výši 160 milionů dolarů (asi 3,7 miliardy korun).

Domů
Sdílet
Diskuse