Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Kateřina Viková
29. září 2023 14:49
Čas čtení 1:06

VIDEO: Dezinformátorka Jana Peterková se nedostavila k výslechu, policie ji marně hledala u jejího partnera

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
VIDEO: Dezinformátorka Jana Peterková se nedostavila k výslechu, policie ji marně hledala u jejího partnera
Zdroj: Profimedia

Policie podle videa, které se objevilo na sociálních sítích, pátrá po Janě Peterkové. Ta se totiž nedostavila k výslechu a až do středy měla být údajně v nemocnici. Peterková je nepravomocně odsouzená k podmíněnému trestu kvůli šíření dezinformací.

Bývalá moderátorka Jana Peterková, která během pandemie covidu-19 veřejně vystupovala proti očkování a dalším opatřením, byla obviněna mimo jiné z trestného činu šíření poplašné zprávy v době nouzového stavu, za který jí mohl být uložen trest odnětí svobody na dobu osmi let.

7. června 2023 10:57 Čas čtení 1:17 Na soud s Tušlem dorazily desítky jeho příznivců, křičí před soudní síní Na soud s Tušlem dorazily desítky jeho příznivců, křičí před soudní síní

V pátek se na sociální síti X objevilo video, které původně živě natočil na Facebook její přítel Hradil. Sama Peterková jej sdílela i na jednom ze svých profilů. Na záznamu se ji strážníci snaží zastihnout právě u Hradila doma. Mluvčí Policie ČR redakci Refresheru oznámil, že skutečnost, zda se Peterková již dostavila k výslechu, nemůže v souladu se zákonem potvrdit. 

Peterková na včerejším videu na svém profilu tvrdila, že už byla propuštěna z nemocnice. Tam měla v posledních dnech pobývat na interně kvůli „otravě nebo energetickému útoku“.

Peterkové soud nedávno pravomocně uložil podmínku právě za šíření poplašných zpráv v době koronaviru. Rozhodnutí v budově pražského městského soudu ve Spálené ulici předcházel incident, při němž se dav příznivců Peterkové pokusil protlačit do zaplněné jednací síně, skandoval „gestapo“ a vylomil dveře. Zasedání muselo pokračovat na jiném místě bez přítomnosti veřejnosti.

30. května 2023 14:21 Čas čtení 1:06 Soud potvrdil Peterkové dvouletou podmínku. Její podporovatelé při příchodu vyrazili dveře soudní síně (Aktualizováno) Soud potvrdil Peterkové dvouletou podmínku. Její podporovatelé při příchodu vyrazili dveře soudní síně (Aktualizováno)

Fakultní nemocnice Královské Vinohrady v Praze navíc v červenci na Peterkovou podala trestní oznámení, opět pro podezření ze šíření poplašné zprávy. Peterková, kterou v červnu převezli záchranáři do vinohradské nemocnice po kolapsu před soudní síní, tvrdila, že se ji tam pokusili otrávit. Nemocnice o podání trestního oznámení na ženu s iniciálami J. P., která se „veřejně, a to i prostřednictvím sociálních sítí vyjadřovala v tom smyslu, že ji měla poskytovaná zdravotní péče údajně ohrožovat na životě, případně zdraví“, informovala na svém webu.

Domů
Sdílet
Diskuse