Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Kateřina Viková ČTK Ilona Hobzová
30. května 2023 14:21
Čas čtení 1:06

Soud potvrdil Peterkové dvouletou podmínku. Její podporovatelé při příchodu vyrazili dveře soudní síně (Aktualizováno)

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Soud potvrdil Peterkové dvouletou podmínku. Její podporovatelé při příchodu vyrazili dveře soudní síně (Aktualizováno)
Zdroj: Profimedia

Pokračující soud s bývalou novinářkou Janou Peterkovou v úterý přerušila strkanice. Její podporovatelé po jejím příchodu vyrazili dveře soudní síně a několik z nich se střetlo s justiční stráží.

Aktualizováno 17:02 –⁠ Soud v úterý uložil bývalé novinářce Janě Peterkové dvouletý podmíněný trest za šíření poplašné zprávy v období koronavirové pandemie. Ženě stanovil tříletou zkušební dobu, ve které se musí chovat řádně. Odvolací senát nejprve musel jednání přerušit. Na pražský městský soud dorazily asi čtyři desítky podporovatelů Peterkové, proti kterým musela zasahovat justiční stráž i policie. Informuje o tom ČTK.

Desítky podporovatelů skandovaly a vyrazily dveře 

Odvolací jednání začalo bez Peterkové, do síně se dostalo pouze několik z příchozích. Zbytek podporovatelů zůstal na chodbě a po jejím příchodu začal tleskat, skandovat hesla o gestapu a fašistickém státě a narážet do dveří síně, až je vylomili.

Mezi nimi byl i aktivista a neúspěšný kandidát na prezidenta Pavel Zítko, kterého ještě před začátkem jednání soudkyně vykázala, jelikož chtěl pořizovat nepovolené kamerové záznamy. V soudní síni se po odchodu a ukončení jednání senátu strhla i potyčka. Další jednání bylo podle justiční stráže neveřejné.

Peterková šířila nepravdivé informace, rozhodl dříve soud

Peterková byla za šíření poplašných zpráv Obvodním soudem pro Prahu 4 potrestána dvouletým podmíněným trestem s tříletou zkušební dobou, proti čemuž se odvolala. Na sociálních sítích mimo jiné tvrdila, že vojska NATO obsadí Česko a budou střílet na děti.

27. března 2024 14:00 Čas čtení 9:36 Radoslav pracuje s mrtvými: Představte si, že máte kousek shnilého masa pár dní v pokoji. Toto bylo 160 kilo Radoslav pracuje s mrtvými: Představte si, že máte kousek shnilého masa pár dní v pokoji. Toto bylo 160 kilo

Peterková další lživé výroky šířila v době koronavirové pandemie, a to zejména skrz videa na sociálních sítích, především Facebooku. Prohlašovala například, že NATO zastřelí každého, kdo se odmítne nechat povinně očkovat proti koronaviru, nebo že senioři po očkování umírají.

Domů
Sdílet
Diskuse