Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Radka Klučárová
18. října 2023 8:28
Čas čtení 0:36

YouTube zakročí proti všem, kteří sledovali videa s AdBlockem bez reklam. Teď mají smůlu

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené

YouTube klepl spekulanty přes prsty. Zrušil jejich dlouholeté bezplatné reklamní obcházení.

Mnoho lidí používá ke sledování videí na YouTube blokátor reklam AdBlock. Sledování videí bez reklam je sice pohodlnější, ale platformy tím přicházejí o zisky. Společnost se proto rozhodla přijít s novým řešením a potírat spekulanty. Server The Verge uvedl, že YouTube testoval novinku již v červnu letošního roku.

Přehrávat videa bez otravných reklam zatím mohli pouze uživatelé, kteří si zaplatili prémiové členství za 7,19 eura měsíčně nebo si zdarma stáhli AdBlock. Druhá skupina uživatelů to bude mít složitější. YouTube jim nyní zobrazí varování, že jim umožní přehrát pouze tři videa s AdBlockem. Pokud ani poté AdBlock nevypnou, nebudou moci sledovat další videa vůbec.

Zdá se, že YouTube již tuto novinku uvedl do praxe. Uživatelé si totiž na této sociální síti hojně stěžují a přiznávají, že už radši zrušili léta bezplatného obcházení reklam.

Domů
Sdílet
Diskuse