Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Vincenc Novák
8. listopadu 2023 11:36
Čas čtení 1:00

Billie Jean King Cup: České tenistky na úvod turnaje porazily Švýcarsko, jaký zápas je čeká dál?

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Billie Jean King Cup: České tenistky na úvod turnaje porazily Švýcarsko, jaký zápas je čeká dál?
Zdroj: TASR/AP

Po výhrách Lindy Noskové a Marie Bouzkové ve dvouhře bodovala i dvojice Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková ve čtyřhře.

Teprve osmnáctiletá Linda Nosková porazila Švýcarku Céline Naef senzačním obratem ve třetím setu a přinesla tak české reprezentaci první bod. Další výhru přidala Marie Bouzková, která na turnaji nahradila zraněnou Markétu Vondroušovou. Bouzková Švýcarku Viktoriji Golubic zdolala dvakrát poměrem 6:4. Třetí bod českému týmu zajistily Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou, které Golubic a Jil Teichmann porazily 7:6, 6:2.

„Ani nevím, kde se to zlomilo. Zápas byl až do konce vyrovnaný. Bylo to hodně těžké dohrát,“ uvedla pro Českou televizi Nosková, která na Billie Jean Cupu letos zažívá svoji životní premiéru. „Jsem trochu unavená. Byl to první zápas po dlouhé době, ale po vítězství je na tom člověk vždy psychicky dobře, takže ani únavu nevnímám,“ dodala.

Na Noskovou následně vítězně navázala Marie Bouzková, i pro ni jde o debut na turnaji. „Je to super pocit takhle vyhrát druhý bod. (...) Já nastupuju strašně ráda za svoji zem. Ze začátku roku jsem ještě hrála v Australia United Cupu, to bylo také super. Mám ráda týmovou atmosféru. Za Česko jsem předtím hrála asi ve dvanácti letech v Prostějově,“ řekla Bouzková pro Českou televizi.

1. listopadu 2023 11:00 Čas čtení 3:37 Sport v listopadu: Biatlon se blíží. Kdy a kde jdou Davidová a spol. do akce? Sport v listopadu: Biatlon se blíží. Kdy a kde jdou Davidová a spol. do akce?

Česká cesta turnajem bude pokračovat pátečním zápasem proti týmu USA, kdy české tenistky uzavřou základní skupinu A. Česko lze rozhodně řadit k favorizovaným týmům celé soutěže. Od roku 2011 Češky soutěž vyhrály hned šestkrát. Ze současné nominace u toho tehdy byly pouze Kateřina Siniaková a Barbora Krejčíková. 

Domů
Sdílet
Diskuse